16.7 C
Bredene
dinsdag, 19 oktober 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Grote rioleringswerken in domein Grasduinen

Artikel

Grote rioleringswerken in domein Grasduinen

Domein Grasduinen is een groene oase, middenin de Bredense campingzone. Momenteel zijn er al geruime tijd grote rioleringswerken aan de gang, die ervoor zullen zorgen dat alle campings aangesloten worden op een gescheiden rioleringsstelsel.De rioleringswerken in de Maria Duynewijk zijn gekoppeld aan deze in domein Grasduinen: het zijn de grootste die ooit op Bredens grondgebied hebben plaatsgevonden.

De werken op het domein Grasduinen hebben momenteel een grote impact op de toegankelijkheid van het domein. “Van de 5 toegangswegen is er maar één geopend. Het domein is enkel toegankelijk via de toegangsweg van de Zandstraat (naast Ofleur). Dat is uiteraard niet aangenaam voor de bezoekers. Maar de wandelpaden op het domein zijn wél allemaal bruikbaar”, verduidelijkt burgemeester Steve Vandenberghe. Eind juni zullen alle toegangswegen opnieuw kunnen gebruikt worden en zal het domein langs alle zijden opnieuw toegankelijk zijn.

De werken hebben door het overkappen van een gracht één maand vertraging opgelopen, waardoor de volledige heraanleg van de toegangswegen op het domein pas in september wordt uitgevoerd.

De werken: een technische stand van zaken

– Het pompstation op domein Grasduinen ter hoogte van de doorgang naar de K. Astridlaan is bouwkundig afgewerkt. De technieken in het pompstation worden nog geplaatst.

– Momenteel wordt de collector aangelegd op camping Costa. De werfweg op domein Grasduinen wordt gebruikt als aanvoerweg.

– Vanaf half mei wordt nog een RWA-collector (regenwaterafvoer) aangelegd in de werfzone van domein Grasduinen. Deze komt er in vervanging van de oorspronkelijk geplande gracht tussen het pompstation en de toegangsweg naar de Klemskerkestraat. Na de aanleg van de RWA-collector wordt er een voedingskabel vanaf de Zandstraat naar het pompstation aangelegd. Deze werken zouden eind juni moeten afgelopen zijn. In september kan er dan gestart worden met de afwerking (beplanting en aanleg verharding).

Foto: www.grasduinvissers.be

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Werelddag verzet tegen armoede

17 oktober, Werelddag verzet tegen armoede, is de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de vele mensen die dag in dag uit...

Trajectcontrole Brugse baan

Om de verkeersveiligheid te verhogen installeerde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) al een tijdje geleden een trajectcontrole langs de N9 op...

Kristof loopt voor zijn dochter Camille die een zeldzame stofwisselingsziekte heeft

Bredenaar Kristof De Stickere bereidde zich voor op de halve Marathon des Sables in Peru, maar door gekende redenen werd deze voorlopig...
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg