16.7 C
Bredene
dinsdag, 19 oktober 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Groen zoekt mooiste boom van Bredene

Artikel

Groen zoekt mooiste boom van Bredene

Dit coronajaar heeft ons veel ellende bezorgd. Maar er zijn ook positieve kanten. Zo hebben we de kracht van de natuur herontdekt. En ook de kracht van bomen. “Groen Bredene wil van dit momentum gebruik maken om het draagvlak bij de burger voor méér bomen nog te vergroten. We pakken dit aan met een soort ‘boomverkiezing’. We gaan op zoek naar de mooiste boom van Bredene anno 2021”, stelt Bruce Verburgh, secretaris van Groen Bredene en initiatiefnemer van deze originele wedstrijd.

Het thema ‘bomen’ is niet meer weg te denken in het milieubeleid. De gemeente Bredene ondertekende het Bomencharter. Weliswaar met het laagste ambitieniveau, toch heeft de gemeente goede intenties. Dat blijkt ook tijdens de vergaderingen op de MINA-raad. “De gemeente zoekt naar mogelijkheden, ook op het openbaar domein. We merken toch ook dat veel intenties blijven steken in ‘maar’ en ‘als’…”, merkt voorzitter Lucas Vandendriessche op.

“We moeten ons allemaal bewuster zijn van het grote belang van bomen. Bomen zijn meer dan groene longen, die ons verse lucht geven. Bomen stabiliseren ook het grondwater en ze zorgen voor airconditioning. Het zijn kleine dierentuinen, die ons rust brengen. Niet iedereen is daarvan bewust. Dit coronajaar bracht veel mensen tot inzicht en dat willen we nu bevestigen.”, vult gemeenteraadslid Koen Uittenhove aan.

In het kader van dit bewustzijn organiseert Groen Bredene nu dus een leuke wedstrijd waarbij mensen hun liefde voor bomen kunnen uiten. “We gaan op zoek naar de Mooiste Boom van Bredene! Iedereen mag deelnemen en een kandidaat-winnaar naar ons doorsturen”, legt Bruce uit.

De regels van de wedstrijd zijn simpel.

De boom mag in het openbaar staan of op private grond, zolang ze maar goed zichtbaar zijn vanaf de straat.

Het gaat dus over bomen die ‘van iedereen’ zijn. De soort, de grootte, de plek, de stamdikte,… het doet er allemaal niet toe.

Iedere boom heeft zijn eigen schoonheid en voorgeschiedenis, zoals de mens. Het is het verhaal dat telt in de nominatie!

Hoe deelnemen?

Deelnemers kunnen hun ‘mooiste boom’ nomineren tegen 3 mei. Dit doe je met een mailtje naar info@groenbredene.be.
Vermeld de locatie van de boom en beschrijf waarom jij de boom zo mooi vindt. Je mag ook een foto meesturen van de boom, maar dat is niet verplicht.

“Begin juni zullen we een selectie van vijf boomverhalen met foto op onze Facebook-pagina van Groen Bredene plaatsen.
De boom met het meeste ‘vind-ik-leuks’ wordt dan de Mooiste Boom van Bredene 2021.

Vergeet dus zeker niet te stemmen op jouw favoriet dan. We bezorgen de indiener van de winnende boom ook een passende attentie!”, besluit initiatiefnemer Bruce Verburgh.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Werelddag verzet tegen armoede

17 oktober, Werelddag verzet tegen armoede, is de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de vele mensen die dag in dag uit...

Trajectcontrole Brugse baan

Om de verkeersveiligheid te verhogen installeerde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) al een tijdje geleden een trajectcontrole langs de N9 op...

Kristof loopt voor zijn dochter Camille die een zeldzame stofwisselingsziekte heeft

Bredenaar Kristof De Stickere bereidde zich voor op de halve Marathon des Sables in Peru, maar door gekende redenen werd deze voorlopig...
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg