4.1 C
Bredene
maandag, 06 december 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Gratis concert ‘The Starlings’ in de St.-Theresiakerk

Artikel

Gratis concert ‘The Starlings’ in de St.-Theresiakerk

Op vrijdag 26 november treden ‘The Starlings’ gratis op om 20 uur in de St.-Theresiakerk in Bredene-Duinen. Iedereen is van harte welkom. Dit optreden kadert in het project ‘outreachend bereiken van mensen in armoede’ van de Vlaamse Gemeenschap, waarvoor Welzijnsschakel De Caproen, St. Vincentius Dorp/Duinen en La Colomba de handen in mekaar sloegen en een project op poten zetten.

Door COVID-19 werden maatschappelijk kwetsbare mensen en gezinnen die in een kwetsbare positie leven het afgelopen jaar zwaar getroffen. Zo ervaarden net deze groep mensen, naast hun beperkte financiële buffers, verschillende problemen die samenhingen met hun situatie zoals eenzaamheid en isolatie. Bovendien zorgde de pandemie ervoor dat een hele groep ‘nieuwe mensen’ in kwetsbare situaties dreigden te komen, zoals bv. mensen die het financieel moeilijk kregen door verlies van hun job of tijdelijke werkloosheid.

Dankzij de financiële steun die dit project met zich meebrengt kunnen we verschillende activiteiten aanbieden, waarvan dit optreden er één is. Hiermee willen we mensen in een kwetsbare positie terug ‘uit hun kot’ lokken na deze moeilijke periode en hun sociaal netwerk opnieuw versterken. Met enkele culturele activiteiten willen we de eenzaamheid doorbreken, grenzen verruimen en de mentale veerkracht vergroten.

The Starlings zijn Tom Dice (Songfestival 2010) en Kato Callebout (Idool 2011) en staan voor ‘rootsy’ popmuziek met een akoestische feel met teksten die de hoogte- en dieptepunten van de liefde en het leven belichten. Wie graag naar dit concert gaat, moet vooraf reserveren via starlings.stvincentius@gmail.com. Er is geen kinderopvang voorzien. Na het concert ontmoeten we elkaar in zaal Cruydsuyne naast de kerk.

Op zondag 23 januari 2022 brengt het koor ‘Onze Rijkdom’ uit Borgerhout, onder leiding van acteur Hans Van Cauwenberghe, zelfgemaakte liedjes over het leven in armoede en kwetsbaarheid in het Staf Versluyscentrum in Bredene. Hou alvast ook deze datum vrij. Ook dit concert wordt gratis aangeboden.

Meer info & reservatie: Jeannot Van Hille, 0468 061535 via Johan Vervaeke, 0499 434364

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Bella-May Fashion

Zaterdag 3 december werd een nieuwe kledingzaak geopend in de Duinenstraat 318 te Bredene: Bella-May FashonAischa Vandierendounck heet  iedereen welkom in haar...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van tien inwoners van onze gemeente Bredene de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken...

Dupont wint het BK Strandrace

Timothy Dupont werd voor de tweede keer Belgisch Kampioen Strandrace. De wedstrijd vond in Bredene plaats. In een hectische spurt won Dupont...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg