16.7 C
Bredene
dinsdag, 19 oktober 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Gemeentebestuur blaast liever bellen dan rook en tekent charter ‘Generatie Rookvrij’

Artikel

Gemeentebestuur blaast liever bellen dan rook en tekent charter ‘Generatie Rookvrij’

Op de ‘werelddag zonder tabak’ kiest het gemeentebestuur van Bredene ervoor om zeepbellen te blazen in plaats van rook. Om de daad bij het woord te voegen ondertekende het gemeentebestuur het charter ‘Generatie Rookvrij’.

Schepenen Alain Lynneel en Eddy Grysson demonstreren het bellenblazen.

De ‘werelddag zonder tabak’ is een wereldwijd initiatief van de World Health Organisation. De werelddag zag het levenslicht in 1987 en vindt jaarlijks plaats op 31 mei. Het is bedoeld om wereldwijd de aandacht te vestigen op de wijdverbreide prevalentie van roken en de negatieve effecten daarvan op de gezondheid. Roken leidt op dit moment tot 5,4 miljoen doden wereldwijd per jaar.

Voor het gemeentebestuur reden genoeg om het charter te ondertekenen. “Met de actie ‘ik blaas liever bellen dan rook’ vestigen verschillende organisaties de aandacht op de gevolgen van roken en het belang van rookvrije plaatsen”, zegt schepen van Sociale Zaken Eddy Gryson. “Generatie Rookvrij wil ieder kind – geboren vanaf 2019 – in elke fase van het opgroeien beschermen tegen tabaksrook, zodat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend wordt en niet-roken de norm. Tegelijkertijd wil het initiatief rokers stimuleren om te stoppen met roken en hen effectieve hulp aanbieden bij hun stoppogingen. De meeste rokers willen stoppen met roken en willen niet dat hun kinderen later gaan roken.”

95% van de Belgen staat achter het recht om rookvrij op te groeien en 85% geeft aan zich te willen inzetten voor Generatie Rookvrij. Iedereen kan een bijdrage leveren om het ambitieuze doel van een rookvrije generatie. Het gemeentebestuur toont zijn engagement door bellen te blazen en dit te posten via sociale media met de hashtag #generatierookvrij. Bredene roept daarnaast ook verenigingen, enzovoort op om hetzelfde te doen. Gaat ook jouw sportclub, jeugdbeweging, school of event voor een rookvrije generatie?

Bredene biedt gratis ondersteuning om van jouw plek een rookvrije omgeving te maken. “Alleen zo kunnen we stapsgewijs naar een gezond(er) Bredene gaan”, besluit schepen Eddy Gryson.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Werelddag verzet tegen armoede

17 oktober, Werelddag verzet tegen armoede, is de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de vele mensen die dag in dag uit...

Trajectcontrole Brugse baan

Om de verkeersveiligheid te verhogen installeerde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) al een tijdje geleden een trajectcontrole langs de N9 op...

Kristof loopt voor zijn dochter Camille die een zeldzame stofwisselingsziekte heeft

Bredenaar Kristof De Stickere bereidde zich voor op de halve Marathon des Sables in Peru, maar door gekende redenen werd deze voorlopig...
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg