20.4 C
Bredene
dinsdag, 15 juni 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Deelsteps maken opnieuw deel uit van het straatbeeld in Bredene

Artikel

Deelsteps maken opnieuw deel uit van het straatbeeld in Bredene

Wie door Bredene kuiert kan er haast niet naast kijken: de deelsteps verschijnen opnieuw in het Bredens straatbeeld. Sinds maandag kan er weer naar hartenlust gestept worden door Bredene en zelfs tot in Oostende.

Het Amerikaanse bedrijf Bird – dat het Duitse LMTS/Circ overnam en Bredene van deelsteps voorziet – is momenteel actief in meer dan 200 steden wereldwijd. In september werd er al eens een pilootproject georganiseerd met vijftig steps in Bredene. Het project werd positief geëvalueerd, waardoor het gemeentebestuur ervoor opteerde om de deelsteps permanent mogelijk te maken binnen de gemeente. Birds zal minimum vijftig en maximum zeventig deelsteps plaatsen, verspreid over het hele grondgebied.

“De deelsteps zijn een betaalbare vervoersoplossing en bovendien milieuvriendelijk”, duidt schepen Alain Lynneel. “Ze dienen om het ‘last mile’-probleem op te lossen, waarbij verplaatsingen met het openbaar vervoer te kort zijn om ze efficiënt te maken, maar die toch te lang zijn om te lopen.”

Ook in Oostende staan verschillende deelsteps opgesteld. Dat betekent dat men met de deelsteps tot in Oostende kan rijden en omgekeerd. “Voor de ontgrendeling van de steps betaal je telkens een éénmalige kost van een euro”, verduidelijkt schepen Erwin Feys. “Daarna kost het gebruik telkens 0,25 euro per minuut. Er zijn ook enkele voordelige prijsformules beschikbaar. De minimumleeftijd voor gebruikers is echter 18 jaar en er geldt een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. Op het dubbelrichtingsfietspad tussen het Duinenplein en het Astridcomplex is de snelheid beperkt tot 15 kilometer per uur.”

Er zullen deelsteps ter beschikking gesteld worden op volgende locaties: Duinenplein langs Kapelstraat, ter hoogte van de minigolf, parking markt, parking MEC Staf Versluys, Kapelstraat t.h.v. Koningin Astridlaan 1, Dorpsstraat t.h.v. nr. 44, gemeentelijk sportcentrum, Centrumplein, Klemskerkestraat t.h.v. aansluiting met Kapelstraat, Prinses Elisabethlaan t.h.v. gemeenschapscentrum, Buurtspoortwegstraat t.h.v. VBS Don Bosco en Brugsesteenweg t.h.v. shoppingcenter.

Wie de steps wil gebruiken moet de Bird-app downloaden op zijn of haar smartphone. Daarna zoek je naar de dichtstbijzijnde step. Je scant de code bovenop de step om je rit te starten. Wanneer je je bestemming hebt bereikt, laat je de step op een verantwoorde plaats achter en beëindig je de rit via de app.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van die inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van zeven inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...
- Advertentie -

Sofie’s Tussendoortje

Misschien hebben jullie zich ook al afgevraagd wat er zich achter de gevel op de hoek van Buurtspoorweg 48, de voormalige boekhandel...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van vijf inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...

Volg Nieuwsbredene.be

17,595FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg