Cursus Reanimeren en Defibrilleren

0
37
Cursus Rode Kruis

Rode Kruis-Bredene organiseert opnieuw een lesavond reanimeren en defibrilleren op dinsdag 7 december van 19 tot 22u00.

Hoe meer mensen deze cursus volgen, hoe meer kans je hebt om adequaat geholpen te worden en om te overleven bij een hartprobleem. Jaarlijks zijn er 10.000 hartstilstanden in België. Amper 5 tot 10% overleeft tenzij er onmiddellijk gestart wordt met reanimatie in combinatie met een AED toestel, dan stijgt de overlevingskans tot 60 %. De gemeente Bredene heeft al een grote stap gezet naar het plaatsen van AED-toestellen. Nu is aan de bevolking er te leren mee omgaan zodat we mensen kunnen helpen die hartproblemen hebben. Wij leren hoe je correct dient te handelen, hoe je dient te reanimeren met en zonder AED, hoe je voor je eigen veiligheid moet zorgen en hoe je correct de hulpdiensten verwittigd. De cursus is gratis, duurt 3 uur en je ontvangt een attest.Plaats: Lokaal Rode Kruis; Gemeenschapscentrum Hubert Beuselinck, Prinses Elisabethlaan 47, Bredene. —–> ingang verenigingen.

Inschrijven is verplicht via deze beveiligde link: https://act.rodekruis.be/…/OverviewEducationActivity…Vragen of problemen? www.rodekruis.be/bredene of Verantwoordelijke vorming – Nick Vander Schaeghe

gsm 0496 93 53 80

Opgelet: Ingevolge de coronamaatregelen dient u rekening te houden met volgende zaken.

– Er zijn maar 15 mensen toegelaten.

– Een mondmasker is verplicht- De handen moeten ontsmet worden voor binnenkomst in het leslokaal (gel is er beschikking).

– Je mag geen symptomen van corona vertonen.

– Als er familieleden ziek zijn is het aangeraden je deelname af te zeggen.

– Ook als je pas ziek bent geweest zeg je deelname af.

– Enkel cursisten worden toegelaten.