Coronacijfers stijgen exponentieel in Bredene

0
122
Gemeentehuis

Gemeentebestuur neemt maatregelen!

De voorbije dagen werden in vier Bredense scholen tal van nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Het gemeentebestuur wil vermijden dat de situatie oncontroleerbaar wordt en neemt drastische maatregelen.

Alle maatregelen gaan in op woensdag 5 mei en lopen tot en met woensdag 12 mei.

De vrije basisschool Dorpslinde nam zelf de beslissing om de school tot en met vrijdag 7 mei te sluiten omdat heel wat besmettingen werden vastgesteld. De vestiging van het gemeenschapsonderwijs De Zandlopertjes aan het Centrumplein heeft dan weer de kleuterafdeling tot en met vrijdag 14 mei gesloten omwille van een uitbraak. “Maar we vernemen dat ook in twee andere scholen beperkte geïsoleerde gevallen van besmettingen onder kinderen zijn vastgesteld”, zegt eerste schepen Erwin Feys.

En dat vertaalt zich ook in de cijfers: met een stijging van 60 %, waarvan 43 % positieve gevallen zich situeren in de bevolkingsgroep van jongeren tot 20 jaar, is het aantal positieve coronagevallen het voorbije weekend in Bredene exponentieel gegroeid. Omdat we vaststellen dat de meeste besmettingen zich voordoen bij de jongeren en kinderen wil het gemeentebestuur tijdig ingrijpen om een verdere escalatie van de besmettingen bij jongeren te voorkomen.

Vanaf woensdag 5 mei worden volgende maatregelen genomen:

Alle sportclubs (ook scouts, chiro,…) worden gevraagd om hun werking op te schorten tot en met woensdag 12 mei a.s.

Het sportcentrum en zwembad worden gesloten tot en met woensdag 12 mei a.s.

De kunstacademie en het gemeenschapscentrum worden gesloten tot en met woensdag 12 mei a.s.

De BKO (buitenschoolse kinderopvang) blijft wel geopend. Ouders worden evenwel afgeraden om hun kinderen naar de BKO te brengen. Enkel als het echt niet anders kan kunnen de kinderen gebruik maken van de gemeentelijke kinderopvang. Het gemeentebestuur roept dan ook op: “Hou de kinderen zoveel als mogelijk thuis!”.

Quarantaine: wat betekent dit?

Ouders en kinderen die zelf besmet zijn, moeten voor minstens 7 dagen in thuisisolatie. De huisgenoten van de besmette personen of personen en kinderen die met een besmet persoon of kind langdurig in contact zijn gekomen hoog risicocontacten) moeten 10 dagen in quarantaine.

Tijdens de thuisisolatie of quarantaine mag men niet naar buiten, naar school, de sportclub of naar het werk. Men mag eveneens geen bezoek ontvangen, behalve de huisarts. Alleen de mensen die in huis wonen, mogen in huis zijn.