Burgemeester sluit Bredense woonzorgcentra voor bezoek

0
274
Wzc Jacky Maes

Tot de vaccinatie van zowel bewoners als personeel is afgerond zullen de woonzorgcentra Jacky Maes en Westerhauwe gesloten blijven voor bezoek. Dat heeft de Bredense burgemeester Steve Vandenberghe vrijdag beslist. Enkel bewoners, personeel en personen die door de directeur worden toegelaten en die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de woonzorgcentra, krijgen toegang.

“Ik ben mijn ervan bewust dat dit een ingrijpende beslissing is, maar als ik zie hoe snel de verspreiding van het COVID-19 virus kan toeslaan in een woonzorgcentrum en zeker nu met de recente uitbraken van de zogenaamde Britse variant van dit virus, dan wil ik dat niet meemaken in Bredene”, verklaart de burgemeester zijn beslissing.

“We zitten in de woonzorgcentra in een cruciale fase: de bewoners mochten vorige week hun eerste vaccinatie ontvangen. De vaccinatie van de medewerkers staat binnenkort gepland. De bewoners in onze woonzorgcentra zijn nog niet beschermd, rekening houdend met een activatieperiode van het vaccin dat ongeveer 10 à 14 dagen bedraagt.

Ook het tweede vaccin moet kunnen volgen om volledige zekerheid te hebben. En nogmaals, ik ben mij bewust van deze ingrijpende beslissing, maar ik neem deze vanuit een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en de overtuiging dat er opnieuw een reëel en ernstige dreiging is voor de gezondheid van de bewoners en medewerkers gekoppeld aan de uitdrukkelijk wens om de vaccinatiecampagne tot een goed einde te kunnen brengen”, geeft burgemeester Steve Vandenberghe aan.

“Ik ben er zeker van dat beide Bredense woonzorgcentra alles in het werk zullen stellen om hun diensten te organiseren om de bewoners na deze beslissing zo goed mogelijk bij te staan en ook de familie voldoende alternatieven te bieden. De beide Bredense woonzorgcentra hebben het voorbije jaar al keihard gewerkt en zullen dat ook blijven doen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te houden. De fysieke gezondheid van de bewoners en personeel van onze woonzorgcentra en bij uitbreiding van alle inwoners primeert”, besluit burgemeester Steve Vandenberghe