Bredense Amélie Annys brengt eigen single uit en laat daarmee haar verleden varen: “Ik hoop een inspiratiebron te zijn voor anderen die in mijn situatie hebben gezeten”

0
139
Amélie Annys
De Bredense Amélie is vastbesloten om carrière te maken in de showbizz.

Bredene In september wordt ze 15 jaar, maar de Bredense Amélie Annys heeft al een hele carrière achter de rug. Ze was te zien in verschillende musicals, maar brengt nu haar eigen single uit en bouwt verder aan haar toekomst in de showbizzwereld.

Dansen doet ze al sinds haar derde levensjaar. En ook acteren doet ze al heel lang in combinatie met zang. Ze speelde eerder al mee in de theaterproductie van ‘Dolfje Weerwolfje, naar het boek van Paul Van Loon, kreeg een gastrol in ‘De Gelaarsde kat’ van de Efteling, danste mee in een productie van The Singing Factory ‘Sigi en Julia’ en in februari 2019 was ze nog te zien in de familiemusical ‘13’. Dat ze kan zingen wisten we dus al langer. Ze zong al verschillende covers in, maar deze keer schreef ze haar eigen nummer. ‘Niet Dezelfde Stem’ gaat over het verleden loslaten en de start van een nieuw hoofdstuk.

Amélie probeert al langer om haar verleden los te laten. “Zingen geeft mij de kracht om dat te doen”, vertelt Amélie. “Ik ben op jonge leeftijd gepest geweest op school. Lang heb ik dat daar erg moeilijk mee gehad. Wat de reden was volgens die pesters? Dat weet ik niet, een exacte reden hebben ze mij daar nooit voor gegeven.” Amélie kampte op haar twaalfde ook nog eens met anorexia. “Een precieze oorzaak is er niet, maar ik at alsmaar minder. Tot mijn ouders begonnen te merken dat het niet goed met me ging. De kans is groot dat het pesten een bepaalde invloed gehad heeft op de ziekte, maar de exacte reden gaan we misschien nooit weten. Ik had het heel moeilijk om te erkennen dat ik ziek was. Uiteindelijk besefte ik dat er iets moest gebeuren. Ondertussen gaat het met mij veel beter. En laat nu net dat de reden zijn voor de single. Die gaat over het loslaten van het verleden – daarmee doel ik op het pesten en mijn ziekte. Ik praat er eigenlijk niet zo graag meer over omdat ik nu genezen ben. Ik heb dat echt wel achter me gelaten.”

Amélie – die de richting KSO Dans volgt op school, zangles volgt bij Mind The Voice en momenteel te zien is in de musical ‘School of Rock’ – heeft net als alle jonge meisjes grote dromen. “Ik mag eigenlijk niet klagen”, lacht ze. “Ik heb al veel van mijn dromen verwezenlijkt, maar ik werk daar enorm hard voor. Zingen en dansen zijn mijn twee grootste passies. Professioneel blijven dansen behoort dus tot mijn toekomstplannen, maar ik wil ook graag zangeres worden. Twee jaar geleden nam ik deel aan ‘The Voice Kids’ op VTM. Ik mocht door naar de volgende ronde, maar toen ben ik ziek geworden. Dat was meteen het einde van mijn deelname. Jammer, maar er komen nog voldoende kansen.”

Nu haar single eindelijk uit is, breidt de jongedame een vervolg aan haar carrière. “Binnenkort komt er nog iets aan, maar ik kan daar nu eigenlijk erg weinig over zeggen. Maar als je mijn sociale media in de gaten houdt, dan mis je uiteraard niets. Mijn single is ondertussen al vaak gedownload geweest en daar ben ik blij om. Ik hoop een inspiratiebron te zijn voor anderen die ooit in mijn situatie hebben gezeten. Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die me al geboden werden”, besluit Amélie.

De single ‘Niet Dezelfde Stem’ van Amélie Annys is te downloaden op Spotify, Apple Music, Soundcloud en iTunes.