14.1 C
Bredene
maandag, 23 mei 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsBredens ondernemer sluit overeenkomst met Château Miraval

Artikel

Bredens ondernemer sluit overeenkomst met Château Miraval

Anthony Smaele zag sinds de uitbraak van het coronavirus 90 procent van zijn werk verloren gaan. Vooral actief in de stilliggende evenementensector gooide Smaele het roer volledig om, om zich op zijn eigen bedrijfje A-Wines te concentreren. Sinds kort is hij exclusieve verdeler aan de westkust van de exclusieve wijn van het wijndomein van Brad Pitt en Angelina Jolie: Château Miraval.

Evenementen tot in de puntjes organiseren voor bedrijven of overheden, daar draaide het om bij Anthony voor de coronacrisis de kop opstak. Het coronavirus veranderde het leven van Smaele. Maar hij draaide het negatieve dat corona met zich meebracht om in iets positiefs.

“Wij mikten vooral op de grotere evenementen en die zitten er momenteel nog niet aan te komen”, vertelt Anthony. “Daarom zijn we ons gaan heruitvinden. Hoe konden we het coronavirus een positieve draai geven? Met mijn eigen bedrijfje A-Wines ben ik gespecialiseerd in het advies om de juiste wijnen en champagnes te serveren bij iedere gelegenheid of evenement. We werken daarvoor samen met verschillende wijndomeinen. In plaats van de grote evenementen zijn we ons gaan concentreren op de particuliere markt.”

Het idee om zich op de particuliere markt te concentreren kwam er doordat klanten die in normale omstandigheden van Anthony’s professioneel advies gebruik maken, wijn wilden aankopen om thuis te drinken. “We zijn daarop beginnen inspelen en met succes. Het heeft gezorgd voor een samenwerking met Château Miraval, niet de minste. We mogen hun wijnen verdelen van de Haan tot De Panne. Voor mij is dat de kers op de taart van het harde werk van het afgelopen jaar.”

De Rosé wijn van Château Miraval werd uitgeroepen tot de beste rosé wijn ter wereld. Het wijndomein ligt bij het dorp Correns in de Var. De wijngaard is ongeveer 600 hectare groot. “Het domein was sinds 1970 eigendom van Jacques Loussier (de jazzmuzikant die ‘The Wall’ van Pink Floyd schreef, red.). In 2008 kocht het Hollywoodkoppel Brad Pit en Angelina Jolie Château Miraval.

“Het domein wordt gerund door de bekende wijnfamilie Perrin. Binnenkort mag ik de familie zelfs ontmoeten op het domein. De wijn zal op vijf toplocaties in Oostende geserveerd worden. Daarnaast zal het te verkrijgen zijn in de betere kruidenierszaken. Onze creativiteit hebben we nodig gehad om te overleven en dat is ons gelukt. We hebben een negatief iets, een positieve draai kunnen geven. Dit verhaal kan een anderen moed geven. Het hoofd laten hangen is geen oplossing, dat hebben wij nu wel bewezen”, besluit Smaele.

Foto en tekst: Jeffrey Roos

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Flor blogt

Flor buigt zich deze keer over de overlijdensberichten en over de schuttersgilde van Willem Tell. https://florsnieuweblog.blogspot.com/2022/05/overlijdensberichten.htmlhttps://florsnieuweblog.blogspot.com/2022/05/de-schuttersgilde-van-de-willem-tell.html

Infomoment cybercrime

Computers en internet zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Jammer genoeg gebruiken criminelen dit anonieme medium dan ook heel graag om...

Gemeente -en OCMW-raad vanavond

De volgende gemeente- en OCMW-raad vindt plaats op maandag 23 mei om 19u30. Vooraf is er een vragenkwartiertje voor vragen van inwoners vanaf 19.15...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg