16.1 C
Bredene
vrijdag, 06 augustus 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Bredene stelt MEC Staf Versluys ter beschikking als vaccinatiecentrum

Artikel

Bredene stelt MEC Staf Versluys ter beschikking als vaccinatiecentrum

In overleg met het stadsbestuur Oostende en de eerstelijnszone Oostende-Bredene (ELZ) stelt Bredene het MEC Staf Versluys ter beschikking om alle Bredenaars en een aantal inwoners uit Oostende (bvb. Vuurtorenwijk) te vaccineren.  Het is het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid dat deze week de definitieve beslissing over de locatie moet nemen. Bredene doet onmiddellijk ook een oproep naar vrijwilligers.

Als het Agentschap Zorg en Gezondheid beslist om een vaccinatiecentrum in MEC Staf Versluys in te richten, zal Bredene alle mogelijkheden voorzien om zo snel als het kan te starten met de vaccinaties.  Bredene stelt alvast het MEC Staf Versluys tot minstens eind juni ter beschikking.  “We hopen dat iedereen tegen die datum gevaccineerd zal zijn. Om dat te doen hangen we immers, net als andere gemeenten, af van de beschikbaarheid van de vaccins.  Als deze snel geleverd worden kunnen we de aantallen opdrijven”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe.  Voor het MEC Staf Versluys is voldoende parkeergelegenheid en tijdens de vaccinatieperiode zal deze parking gratis kunnen gebruikt worden.  Het gemeentebestuur zal ook zo snel mogelijk met De Lijn en andere partners rond de tafel zitten zodat het MEC Staf Versluys voor alle inwoners vlot bereikbaar en toegankelijk is.

Oproep vrijwilligers

Om het vaccinatiecentrum in te richten wil het gemeentebestuur in samenspraak met de ELZ zoveel als mogelijk beroep doen op vrijwillige hulp van vooral verpleegkundigen.  Maar ook wie zijn steentje wil bijdragen in de administratieve ondersteuning is welkom.  Wie wil helpen kan contact nemen met het gemeentebestuur op het nummer 059 56 19 60 of info@stafversluyscentrum.be.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Triple-S

Begin dit jaar hebben Angelique Devos en Kelly Renaudin een nieuwe online webshop opgestart, nl. Triple-S, een webshop in erotische artikelen, lingerie,...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van tien inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...

win een billenkar voor 1 dag

Win een billenkar voor één dag met heerlijke streekpicknick bij de cel Kusterfgoed Het enige dat je hoeft...
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg