18 C
Bredene
donderdag, 07 juli 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsBredene roept inwoners op: volg coronamaatregelen strikt op! We willen onze buiten...

Artikel

Bredene roept inwoners op: volg coronamaatregelen strikt op! We willen onze buiten kerstactiviteiten redden.

Ook in Bredene zijn vanaf zaterdag 20 november a.s. de extra maatregelen van kracht die door het overlegcomité werden ingevoerd. De gemeentelijke veiligheidscel nam daarnaast enkele aanvullende beslissingen die voor Bredene van toepassing zijn. In Bredene zijn er momenteel heel wat besmettingen: het gemeentebestuur roept alle inwoners dan ook op om de diverse maatregelen strikt op te volgen om het aantal coronabesmettingen snel in te dijken.Sportcentrum: strikte mondmaskerplichtBij het betreden van het sportcentrum is er een strikte mondmaskerplicht. Dat was reeds sedert 29 oktober jl. zo. Maar omdat het gemeentebestuur wil dat ook de komende weken wedstrijden kunnen georganiseerd worden, roept het de Bredense sportverenigingen dan ook op om zowel oefensessies en wedstrijden coronasafe te organiseren. Ook in de kleedkamers is een mondmasker verplicht. Aan de Bredense sportverenigingen wordt gevraagd om de kleedkamers enkel hoogst noodzakelijk te gebruiken (lees: gebruik bij trainingen/oefensessies geen kleedkamer, enkel bij wedstrijden).Meeste activiteiten in MEC Staf Versluys gaan doorDe meeste activiteiten in het MEC Staf Versluys kunnen blijven doorgaan maar dan wel binnen de nieuwe regels van het Overlegcomité (Covid Safe Ticket én mondmaskerplicht). Een aantal verenigingen (Boontje, Breinings Revuutje) hebben ondertussen hun voorstellingen geannuleerd en/of verplaatst naar een latere datum. Ook de Quiz voor Bredense Verenigingen (die normaal gezien zou doorgaan op donderdag 2 december) wordt verplaatst naar het voorjaar 2022.‘Bredene Klinkt’ gaat voorlopig (buiten) doorDe activiteiten die tijdens de kerstvakantie onder de noemer ‘Bredene Klinkt’ doorgaan, worden volgens het horecaprotocol georganiseerd. Dit betekent dat de bediening van dranken en eten aan tafel dient te gebeuren. ‘Bredene Klinkt’ wordt trouwens zo goed als in open lucht (overdekt terras) georganiseerd. Er wordt wel een toegangscontrole via het Covid Safe Ticket voorzien. Voor wat de organisatie van de Nieuwjaarsdrink (op 8 januari) betreft worden de verdere coronacijfers afgewacht. Hier is nog geen beslissing genomen.Alle vergaderingen opnieuw digitaalAlle vergaderingen binnen het gemeentebestuur verlopen zeker tot aan de kerstvakantie digitaal. Dit gaat o.m. om de gemeenteraadszittingen, politieraad, enz… Huwelijksvieringen en jubilea in het gemeentehuis worden zonder receptie georganiseerd.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Duynewake

De editie 2022 van de Duynewake is er een van herbe(g)(z)innen. Onze huisfotograaf Patrick Boucqaert zorgde voor dit fotoverslag.

Zonder honger naar bed Bredene-De Haan.

Het doel van deze pagina? Voedselverspilling tegengaan, maaltijden en voeding die te veel is, aanbieden aan wie hulp kan gebruiken.Hoe? Wie een maaltijd of voeding/drank over...

Historisch: De redders – deel 1

Lees hier DEEL 1: geschiedenis - Ontstaan van alle toeristische badplaatsen 1778-1900 Maar nog geen in Bredene...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg