Bredene krijgt een gloednieuwe ALDI

0
291
Aldi

Morgen is het zover: op woensdag 16 juni opent een gloednieuwe ALDI-winkel de deuren in de Vloedstraat in Bredene. De klant kan vanaf dan terecht in een sterk uitgebreid filiaal, met nadruk op verse producten zoals brood, vers vlees en groenten en fruit. De typische ALDI-formule met z’n lage prijzen blijft behouden

ALDI heeft voor z’n klanten in Bredene een aangename verrassing in petto. Eind november 2020 sloot de ALDI-winkel in de Vloedstraat 6 zijn deuren in kader van de verbouwingswerken. Om zijn klanten te blijven bedienen, opende de discounter een tijdelijke winkel zo’n 200m verderop, langs de Zandstraat. Deze tijdelijke winkel sloot zijn deuren afgelopen zaterdag. Na zeven maanden werken, kunnen de klanten vanaf woensdagochtend 8h30 opnieuw in de Vloedstraat terecht in een gloednieuwe winkel. De klanten zullen grote ogen opzetten, want de nieuwe winkel is met 1.400 m2 verkoopruimte bijna de helft groter dan de vorige winkel (+/- 1.000 m²). Om de uitbreiding mogelijk te maken, kocht ALDI een aangrenzend braakliggend terrein. Gezien de grotere winkeloppervlakte werden 2 extra medewerkers aangeworven. Tijdens de werken heeft ALDI bijzondere aandacht geschonken aan het duurzame aspect van de winkel. De verlichting bestaat volledig uit ledverlichting. Er is een regenwater- en warmterecuperatiesysteem aanwezig met duurzame CO₂-koeling. Bovendien is dit de eerste ALDI-winkel in België die beschikt over vloerverwarming waardoor er een constante en aangename temperatuur heerst in de winkel. Het dak is uitgerust met 429 zonnepanelen, wat overeenkomt met het equivalent verbruik van 43 gezinnen. De opening van de nieuwe winkel gebeurt steeds volgens de laatst geldende overheidsmaatregelen. Op die manier kunnen klanten er in alle veiligheid hun boodschappen doen.

Focus op vers

De nadruk van de nieuwe winkel ligt duidelijk op verse producten. Klanten zullen niet naast het groeiend en kwalitatief hoogstaand aanbod vers fruit en verse groenten kunnen kijken, dat ook los aangekocht kan worden. Naast verse groenten en fruit zijn er meer ‘convenience’-artikelen zoals voorverpakte slaatjes, verse fruitsappen en andere bereide maaltijden en dranken. Daarnaast kan de klant er terecht voor een mooi aanbod aan vers vlees dat quasi 100% van Belgische afkomst is. En het assortiment verse broodjes, gebak en ovenverse koeken, die meerdere malen per dag worden gebakken, is fors uitgebreid. Kortom, alles is voorzien om van ALDI de ideale first stop shop te maken, een winkel waar de klant alles vindt voor zijn dagelijkse behoeftes

Modernisering

 De nieuwe winkel in Bredene maakt deel uit van de modernisering van het winkelpark van ALDI. Klanten zullen comfortabeler en nog eenvoudiger kunnen winkelen. De extra ruimte uit zich bijvoorbeeld in bredere wandelgangen, waardoor de klanten zich vlot en gemakkelijk naar hun favoriete producten kunnen begeven. De winkelindeling volgt het dagritme van de klanten. Starten doen ze bij de verse brood- en ontbijtafdeling, vervolgens gaan ze naar de verse groenten en fruit, dan naar de dranken enzovoort.

Trouw aan ALDI-formule Wat zeker niet verandert, is de succesvolle formule van ALDI: hoogkwalitatieve producten aanbieden voor een ALDI-prijs. “Een prijsverhoging komt er zeker niet”, zegt Marnick Evers, Manager Verkoop van de regionale hoofdzetel ALDI Roeselare. Eigen merken blijven het kloppend hart van de winkel en worden verder aangevuld met populaire A-merken. Ook de typische efficiëntie van ALDI, zoals de presentatie van artikelen op palletten, blijft behouden. Dankzij deze aanpak zijn de klanten van ALDI in staat om tegen lage prijzen te winkelen.