Bredene investeert dit jaar extra in sfeerverlichting in de straten

0
96
Kerstverlichting

Zowel in de toeristische kernzone als langs de verbindingswegen richting de wijken Sas en Dorp wordt meer verlichting voorzien.Drie jaar geleden maakte Bredene een inhaalbeweging qua sfeerverlichting in de gemeente. “En nu gaan we nog een stapje verder”, geeft burgemeester Steve Vandenberghe.

“De Prinses Elisabethlaan in Bredene-Sas en de Fritz Vinckelaan richting Bredene-Dorp krijgen meer verlichting”. In de wijken staan op vele plaatsen kunstkerstbomen van 4 en 5 meter hoog. “Vanuit ecologisch standpunt hebben we als gemeentebestuur al enkele jaren beslist om geen échte naaldbomen meer te plaatsen. Bovendien zijn kunstkerstbomen duurzamer want we gebruiken ze al meerdere jaren”, verduidelijkt burgemeester Steve Vandenberghe. Grote kerstbal en gekleurde dierenOp het Duinenplein heeft het fotokader plaatsgemaakt voor een grote kerstbal met zitplaats. “Hier kan men mooie foto’s maken in een feeërieke setting in onze toeristische zone”, zegt schepen van toerisme Alain Lynneel. De Kapelstraat is volledig voorzien van kleine kerstbomen en nieuwe paalmotieven en langs de wandelpromenade in het Paelsteenveld moeten nieuwe verlichte dierenfiguren de wandelaars naar ‘Bredene Klinkt’ lokken op het evenementenplein voor het Staf Versluyscentrum. Deze lichtgevende figuren staan ook ter hoogte van het rondpunt aan woonzorgcampus Jacky Maes. De Zeelaan werd dan weer voorzien van nieuwe paalmotieven.Grote investeringDe sfeerverlichting is in Bredene de voorbije jaren sterk toegenomen.

“Maar we beseffen dat we niet op elke plaats in Bredene verlichting kunnen voorzien. Dat is gewoon onbetaalbaar. Toch doen we ons best om in de wijken aanwezig te zijn met heel wat kerstbomen”, geeft burgemeester Steve Vandenberghe aan. “De toeristische zone is belangrijk voor onze economie en op het vlak van citymarketing als kustgemeente, maar tegelijk laten we heel wat verbindingswegen tussen de wijken baden in sfeerverlichting”, besluit burgemeester Vandenberghe. Bredene investeert dit jaar 80.000 EUR in kerstverlichting.