16.7 C
Bredene
dinsdag, 19 oktober 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Bredenaars helpen het Franse vliegdekschip Charles de Gaulle beschermen in de Perzische...

Artikel

Bredenaars helpen het Franse vliegdekschip Charles de Gaulle beschermen in de Perzische Golf.

Vincent, Peter, Danny, Kevin, Sofia, Tommy, Niels, Serge, Jani en Karim, allen Bredenaars, nemen op dit moment deel met het fregat Leopold I aan de zending Clemenceau 21.

Het fregat F930 Leopold I is op 18 februari uit de marinebasis van Den Helder vertrokken. In de Middellandse Zee heeft het zich aangesloten bij de Task Force 473, gevormd rond het Franse vliegdekschip Charles de Gaulle. De belangrijkste taak is om het vliegdekschip te escorteren en beveiligen doorheen het Suezkanaal, rondom de Hoorn van Afrika en in de Straat van Hormuz.

F930 Leopold I zal ook deelnemen aan de operatie Agénor, het militaire gedeelte van de missie EMASOH (European-led Maritime Awareness in the Strait of Hormuz). De deelnemende landen beschermen de vrijheid van navigatie en wisselen informatie uit met partners om de stabiliteit en de dialoog in de regio te bevorderen.

De Covid-19-dreiging maakte de voorbereiding van de opdracht complexer dan normaal. Vooraleer aan boord te gaan, brachten alle bemanningsleden twee weken in strenge thuisisolatie door. Na de isolatie werd iedereen getest en ook aan boord gelden nog steeds alle maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

We verwachten F930 Leopold I midden mei terug in Zeebrugge voor een korte tussenstop. Aansluitend vertrekt het fregat dan opnieuw om aan een internationale oefening deel te nemen.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Werelddag verzet tegen armoede

17 oktober, Werelddag verzet tegen armoede, is de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de vele mensen die dag in dag uit...

Trajectcontrole Brugse baan

Om de verkeersveiligheid te verhogen installeerde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) al een tijdje geleden een trajectcontrole langs de N9 op...

Kristof loopt voor zijn dochter Camille die een zeldzame stofwisselingsziekte heeft

Bredenaar Kristof De Stickere bereidde zich voor op de halve Marathon des Sables in Peru, maar door gekende redenen werd deze voorlopig...
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg