Beleef Bredene ‘en route’

0
202
Zomerprogramma

Bredene besliste reeds eerder om zélf geen grote evenementen teorganiseren deze zomer. Het MEC Staf Versluys doet momenteel dienst als vaccinatiecentrum en dat zal ook tijdens de zomermaanden het geval zijn. Geen grote toeristische activiteiten dus zoals Bredene Festivalt, Village goes crazy, EK op groot scherm, enz…  Maar dit betekent echter niet dat er niets te beleven valt deze zomer.

“We zetten dit jaar in op kleinschalige belevingsactiviteiten voor het ganse gezin”, zegt schepen van toerisme Alain Lynneel.  Onder de noemer ‘Beleef Bredene ‘en route’’ zijn er deze zomer tal van belevingsactiviteiten: fiets- en wandel(zoek)tochten waaraan in een aantal gevallen mooie prijzen gekoppeld zijn.

Nieuw dit jaar zijn de educatieve bijenfietszoektocht i.s.m. imker Bart Vandepoele en de avonturentocht langs diverse speelpleintjes in de Vicognewijk.  Na de bijenfietszoektocht kan men met het ingevulde antwoordformulier een gratis Suske en Wiske bijenstrip ‘Het blije bijenteam’ afhalen. “Tijdens het speelpleinhoppen langs de kleine ‘wegeltjes’ kunnen de kinderen zich uitleven op de diverse speelpleintjes in de Vicognewijk.  Onderweg zijn er heel wat doe- en zoekactiviteiten”, verduidelijkt schepen van toerisme Alain Lynneel. Wie trouwens de weg goed heeft gevonden en alle vragen kon oplossen kan met het ingevuld formulier in het MEC Staf Versluys terecht of aan de balie van de bibliotheek waar men een prijzenpakket ontvangt!  Ook het “Gouden Ei” is nieuw.  Tijdens deze zoektocht krijgt men via sociale media diverse tips.  Wie als eerste de geheime verstopplaats van het ‘Gouden Ei’ vindt en het ei als eerste te pakken krijgt, verdient een prijs. 

Wandelingen met Radio 2

Net als vorige zomer organiseert Radio 2 een wandeling in Bredene. De gezinsvriendelijke tocht (6 km) kan men downloaden of volgen op de Radio2 app. Audiofragmenten van BV’s begeleiden de wandeling. Men kan starten waar men wil. Een artiest zal ook een nummer opnemen met Bredene als decor. De video is te zien in de Radio 2-app en staat de ganse zomer op de website van Radio 2. Wie kan raden waar de artiest staat wint een prijs die gelinkt is aan de locatie.

Traditionele fietszoektocht: maak kans op een elektrische fiets!

De traditionele zomerse fietszoektocht mag zeker in deze belevingszomer niet op het programma ontbreken. Verken Bredene en een aantal buurgemeenten met de fiets, rangschik de foto’s in de juiste volgorde en maak kans op een elektrische fiets. De wedstrijd loopt tot en met 31 augustus.

Amuseroute met lekkere hapjes

Voor het derde jaar op rij werkt het gemeentebestuur samen met Brouwerij Betsy en lokale horecazaken. Wandelaar of een fietser? Er is keuze uit verschillende parcours. Door deel te nemen leert men niet alleen Bredene kennen per fiets of te voet, men kan ook nieuwe cafés, tea-rooms of restaurants ontdekken. Tijdens elke stop krijgt men in ruil voor een coupon een lekker hapje, een amuse. Doorspoelen kan o.a. met een Bredens biertje, een Betsy van brouwer Jurgen Tavernier.

Deze zomer is er ook de wedstrijd om de mooiste strandbloemenwinkel. En uiteraard is er de Kunsttriënnale Beaufort waarvan in Bredene twee hele mooie werken staan opgesteld. In het MEC Staf Versluys kan men trouwens de fototentoonstelling ‘Ongewone zomer, buitengewone beelden’ opnieuw bezoeken