13 C
Bredene
zondag, 16 mei 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Belastingaangifte indienen? Zij helpen graag!

Artikel

Belastingaangifte indienen? Zij helpen graag!

Bredene is al jaren behulpzaam bij het invullen van de belastingaangifte van zijn inwoners. Dat kan dit jaar vanaf maandag 10 mei elke voormiddag (weekdagen) ZONDER afspraak in het gemeentelijk sportcentrum. Men kan ook terecht in het Sociaal Huis, maar hiervoor moet WEL EEN AFSPRAAK gemaakt worden.

Wie vorig jaar een aangifte door de gemeentelijke diensten via tax-on-web liet invullen zal dit jaar geen belastingbrief (bruine omslag) meer ontvangen! Wie wél nog een belastingaangifte (bruine omslag) krijgt kan zich, van zodra men alle fiscale fiches heeft ontvangen, naar de gemeentelijke sociale dienst begeven om de aangifte in te dienen. De meeste documenten zijn trouwens ook online beschikbaar. Ook wie geen bruine enveloppe ontvangt, moet een aangifte online indienen.

Vrijwilligers helpen

Vanaf maandag 10 mei kan men elke voormiddag zonder afspraak in het gemeentelijk sportcentrum (Spuikomlaan) terecht voor het invullen van de belastingaangifte. Daar kunnen meer mensen geholpen worden. Door de huidige coronamaatregelen is het onmogelijk om alle belastingaangiften in te vullen in het Sociaal Huis. Men kan immers enkel in het Sociaal Huis terecht indien men een afspraak maakt en er zijn maar een beperkt aantal bezoekers per dag toegelaten. “Onze vaste personeelsleden van de sociale dienst staan ook dit jaar paraat om het grote aantal aangiftes in te vullen. Ze worden geholpen door een aantal vrijwilligers die ook over de nodige expertise beschikken. Wie met een eenvoudige aangifte komt, kan terecht bij een vrijwilliger. Op deze wijze wil het gemeentebestuur ook de zelfredzaamheid van de inwoners bevorderen. De vrijwilligers moeten de mensen immers het gebruik van tax-on-web aanleren, zodat ze de volgende keer zelf hun belastingaangifte kunnen invullen”, zegt schepen van sociale zaken Eddy Gryson.

Waar de belastingaangifte laten invullen?

ZONDER AFSPRAAK (vanaf 10 mei) in het Sportcentrum: van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12 uur. Ter plaatse zijn er speciale richtlijnen en is het dragen van een mondmasker verplicht.

MET AFSPRAAK (vanaf 17 mei) in het Sociaal Huis. Het Sociaal Huis is enkel toegankelijk indien men voorafgaandelijk een afspraak heeft gemaakt. Enkel wie ’s morgens absoluut niet naar het Sportcentrum kan komen kan een afspraak maken. Er zijn maximum 6 bezoekers per uur toegelaten. Wie een afspraak heeft moet alleen komen en een mondmasker dragen.

Afspraak maken voor het Sociaal Huis (Duinenstraat 106) – 059/33 97 70 – socdienst@bredene.be – ma tot vr : 13u30 – 17 uur.

Op de foto: aan de ingang van het sportcentrum met op de voorgrond schepen van sociale zaken Eddy Gryson, achtergrond v.l.n.r. de vrijwilligers Eric Maertens, Erwin Poppe en John Desmet.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van die inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van zeven inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...
- Advertentie -

Sofie’s Tussendoortje

Misschien hebben jullie zich ook al afgevraagd wat er zich achter de gevel op de hoek van Buurtspoorweg 48, de voormalige boekhandel...

Huwelijk Ruben en Johanna

Zaterdag 1 februari gaven Ruben Verkest en Johanna Brosius elkaar hun ja-woord. Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester Steve Vandenberghe leidde de plechtigheid...

Volg Nieuwsbredene.be

17,557FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg