12.5 C
Bredene
donderdag, 30 maart 2023

Volg ons ook op

HomeNieuws150 jaar KRNSO

Artikel

150 jaar KRNSO

Roeiers presteren ook aan wal

De KRNSO, Koninklijke Roei -en Nautische Sport Oostende voluit, waarvan de clubkleuren sedert mensenheugenis Iers groen zijn, zullen deze zomer voor heel even rood kleuren.  De  roeiclub viert in 2021 hun 150-jarig bestaan en dit zullen ze niet onopgemerkt laten voorbij gaan.

Er komt een heuse feest-week van 21 tot en met 29 augustus aan hun Prins Albertlaan 104 locatie in Oostende.  Eén van de hoogtepunten van deze week is een grote bloedinzamelactie op 24 augustus.

Volg hen op sociale media, via hun gelegenheidswebsite www.150jaarroeieninoostende.be of via de lokale pers om op de hoogte te blijven van de evenementen naar aanleiding van deze historische verjaardag.  Stay tuned! Het zal zeker de moeite lonen.

Hard Labeur

Roeien is een harde sport waar de spreekwoordelijke ‘bloed, zweet en tranen’ niet ongewoon maar dagelijks werkelijkheid is.  Op televisie komt roeien voornamelijk in beeld tijdens de wereldbekende Oxford – Cambridge universiteiten wedstrijd op de Londense Thames waarbij twee achtmans boten het tegen elkaar opnemen aan een verschroeiend hels tempo.  Ook tijdens de Olympische zomerspelen komt het roeien met zijn verschillende disciplines in beeld met telkens ook voortreffelijke Belgische prestaties.

Om mooie resultaten neer te zetten in de roeisport wordt er zeer veel en hard getraind. De handpalmen van een roeier zijn daardoor doorgaans niet de mooiste; bol gevormde of gescheurde blaren al dan niet tot bloedens toe, tonen de trainingsintensiteit van iedere roeier.

Groot hart

De  roeiers die het ganse jaar door op nationale en internationale wateren trainen en presteren, tonen deze zomer hun groot hart aan wal en hebben ook uw hulp nodig hiervoor.

De ambitieuze doelstelling om 150 bloeddonoren te verzamelen zal niet min zijn en dagen daarom ook U uit op dinsdag 24 augustus 2021.  Interesse om deze uitdaging aan te gaan?  Schrijf je nu in via www.150jaarroeieninoostende.be

In samenwerking met Rode Kruis West-Vlaanderen, die alles in goede banen zal leiden, ben je van harte welkom om uw steentje bij te dragen samen met de roeiers.  Tevens een ideale gelegenheid om iets meer over het roeien bij te leren en de toffe sfeer in de KRNSO te ervaren.

Broodnodig

Dagelijks hebben honderden mensen bloed nodig, na een ongeval, een bevalling of operatie bijvoorbeeld.  Iedereen heeft ooit bloed nodig en enkel door deze inzamelacties kan bloed krijgen een vanzelfsprekendheid blijven in onze maatschappij.

Aarzel niet, het duurt amper 10 minuten.

Toon ook jouw groot hart, samen met de  roeiers!

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Paasfoor op het Duinenplein

De Paasfoor slaat tijdens de paasvakantie de tenten op op het Duinenplein. In het hart van de toeristische zone kan men er van zaterdag...

Een jaar op zee

Wim Lybaert gaat mee aan boord gaat met de vissers uit Zeebrugge, Oostende en Nieuwpoort en visser wordt onder de vissers. Vanaf maandag 27 maart...

Atelier in beeld

Atelier in beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel. Een ideaal moment om je werk te tonen...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg