13.8 C
Bredene
zaterdag, 25 september 2021

Volg ons ook op

Home Zeevonk

Artikel

Zeevonk

Onze fotograaf ging deze week een strandwandeling maken in Bredene, weliswaar om middernacht om zeevonk te kunnen spotten.

De weersomstandigheden waren deze week gunstig om dit te kunnen spotten, hoewel een tikkeltje geluk nodig is. Het is niet evident dit zomaar te kunnen vastleggen.

Het feeërieke zeevonk zijn feitelijk algen die in het zeewater blauw licht produceren in de duisternis. Het levert indrukwekkende beelden.

Het zeewater is al ietwat opgewarmd, er is relatief veel zonneschijn en voldoende voedsel. Het zorgt ervoor dat deze algen zich razendsnel voortplanten tot ze met miljarden zijn. Eens er genoeg zeevonk is ontstaan, zijn ze in staat om blauw licht te geven bij duisternis. Het gaat om een chemische reactie die optreedt wanneer er beweging is in het water. Net daarom is zeevonk meestal te zien aan de branding, waar de golven kabbelen. (Info zeevonk: VLIZ)

Foto’s: Patrick Boucquaert

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Op 25/09/2021 wordt de jaarlijkse wielerwedstrijd Ethias Cross gehouden.

Zoals voorgaande edities wordt de wedstrijd opnieuw gehouden op het domein Grasduinen. Vanaf 09u30 tot 20u00 is de Duinenstraat...

Dinsdagmarkt blijft voorlopig in volle opstelling

Traditioneel wordt vanaf de eerste dinsdag van oktober de opstelling van de wekelijkse markt terug in wintermodus voorzien. Er...

Foute Fuif 2021

We hebben er een jaartje langer moeten naar uitkijken, maar 6 november mag jouw foutste outfit terug uit de kast!
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg