We zien alle scholieren graag veilig terug in het verkeer

0
242
zichtbaar naar school

Klein maar… zichtbaar!

Naar school gaan: het kan opnieuw!  Heel wat kinderen snakken wellicht naar het nieuwe schooljaar.  Maar het blijft uiteraard opletten in het verkeer! Ook dit jaar wil het gemeentebestuur bij de start van het schooljaar, de scholieren en automobilisten waarschuwen voor de gevaren in het verkeer.  Dit jaar wordt tijdens de campagne de klemtoon gelegd op de zichtbaarheid.

“Scholieren die deelnemen aan het verkeer zijn vaak niet genoeg zichtbaar.  Het dragen van een fluo-hesje raakt echter steeds meer ingeburgerd en zorgt voor een verhoogde zichtbaarheid.  En dat is goed.  Maar kinderen blijven ‘kleine’ weggebruikers.  Die vaak te laat worden gezien door de automobilisten en hierdoor kwetsbaarder zijn.  Met de nieuwe campagne wil het gemeentebestuur zowel automobilisten als scholieren wijzen op het belang om goed uit te kijken”, geeft burgemeester Steve Vandenberghe aan.

Met affiches in het straatbeeld en leuke filmpjes op sociale media wil het gemeentebestuur zoveel mogelijk deelnemers aan het verkeer bereiken.

Alle scholieren krijgen unieke nektube!

Tijdens de maand september deelt het gemeentebestuur geschenken uit die de zichtbaarheid in het verkeer moeten vergroten.  Alle kinderen die in Bredene school lopen krijgen een unieke nektube in opvallen kleuren.