3.4 C
Bredene
donderdag, 01 december 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsUpdate Corona 4/05/2020

Artikel

Update Corona 4/05/2020

Gezamenlijke verklaring van het gemeentebestuur en de Bredense basisscholen

Heropstart Bredense basisscholen

De Bredense basisscholen gaan vanaf vrijdag 15 mei a.s. opnieuw open. Het gemeentebestuur biedt scholen de mogelijkheid om, bij plaatsgebrek, gebruik te maken van gemeentelijke lokalen (gemeenschapscentrum, sportcentrum, Creatuur, MEC Staf Versluys).

De heropstart van de scholen zal gebeuren op een beperkte manier:

1) In elke school zullen er lessen worden voorzien in het 1e, 2e en 6e leerjaar volgens de onderrichtingen die door de Vlaamse overheid werden uitgevaardigd. Elke school doet dit op de eigen manier.

2) Voor de andere kinderen wordt noodopvang voorzien.

Opgelet: Als dit betekent dat niet alle kinderen volgens de vooropgestelde veiligheidsmaatregelen naar school kunnen komen, dan zullen de scholen hier per school een beslissing in nemen.

Bevraging van alle ouders

De komende dagen zullen de scholen de ouders van hun leerlingen contacteren en bevragen over de intentie om terug naar school te komen. Deze bevraging zal ook gebeuren bij de kinderen die niet naar school moeten komen (kleuters, 3e, 4e en 5e leerjaar). Daarnaast wordt ook gevraagd of gebruik wordt gemaakt van de buitenschoolse kinderopvang. Op deze manier willen de scholen en het gemeentebestuur tijdig nagaan welke kinderen naar school komen en, indien nodig, anticiperen om beperkingen op te leggen. Het is voor de scholen immers onmogelijk om ALLE kinderen opnieuw op te vangen.

Voorrangsregels voor noodopvang

Het gemeentebestuur en de Bredense scholen vragen om de kinderen NIET naar school te brengen als de ouders zélf in opvang kunnen voorzien, zélf kunnen thuis blijven of van thuis uit kunnen werken. Kinderen kunnen gebruik maken van de noodopvang in de scholen indien:

· Er is specifieke voorrang voor kinderen van ouders die in de zorgsector werken, ouders die werken in specifieke diensten die de aanpak van de coronacrisis rechtstreeks ondersteunen en ouders in veiligheidsdiensten.

· indien de grootouders 65 jaar en ouder zijn en dus de kinderen niet mogen opvangen

· De werkende ouders HELEMAAL NIET in opvang kunnen voorzien (scholen kunnen hiervoor attesten opvragen!)

Via deze gezamenlijke verklaring wil het gemeentebestuur samen met de Bredense basisscholen dan ook met aandrang oproepen om kinderen die niet naar school moeten komen, ook niet naar school te sturen! Indien nodig en indien de scholen geen VEILIGE OPVANG kunnen garanderen, zullen scholen genoodzaakt zijn beperkingen in te voeren in de opvang.

KINDEREN DIE ZIEK ZIJN OF WAARVAN EEN OUDER ZIEK IS BLIJVEN THUIS!

Ouders die genoodzaakt zijn gebruik te maken van de noodopvang in de scholen worden gevraagd om dagelijks de temperatuur van de kinderen te nemen VOOR het kind naar school te brengen! Breng uw kind NIET naar de school of BKO bij een lichaamstemperatuur van 37,5° C of hoger.

Buitenschoolse kinderopvang

In alle Bredense lagere scholen wordt de voor- en naschoolse noodopvang gegarandeerd. Ook in de BKO (buitenschoolse kinderopvang van het gemeentebestuur) is er voor- en naschoolse opvang. De BKO is hiervoor geopend van 6u30 tot 9 uur en van 16 tot 19 uur (op woensdag van 12 tot 19 uur). Voor de inschrijving worden dezelfde strikte beperkingen voorzien als bij de noodopvang. Dit betekent dat alle kinderen in bubbels (per school) worden opgevangen. Ook binnen de werking van de BKO wordt met een maximum capaciteit gewerkt waarbij de voorrangsregels (zie hierboven) worden toegepast.

Speciaal informatienummer

Voor wie vragen heeft over deze beslissingen wordt met aandrang verzocht om via deze weg contact te nemen met het gemeentebestuur en de reguliere communicatiekanalen van het gemeentebestuur niet te belasten. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 8 en 20 uur.

Informatienummer gemeente: 0490 64 93 78 (noodplancoördinator Philippe Peeters)

Men kan ook een e-mail sturen naar infodienst@bredene.be

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

’t Fruithof schenkt aan Welzijnsschakel De Caproen vzw

Jarenlang waren Martin en Rita van 't Fruithof een vaste waarde voor sociaal contact en kwaliteit in Bredene. Op 31 oktober sloot Martin de...

Openbare werken omgeving sportcentrum

De wegenis- en rioleringswerken in de wijk rondom het sportcentrum verlopen nog steeds grotendeels volgens de vooropgestelde planning. Hier vind je de laatste wegenwerkenkrant...

Foto van de dag

Herfstmist in de Duinen Foto: Ivy Beccu

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
68VolgersVolg