Spreuken in het Bredense straatbeeld

0
333
veerkrachtig bredene

Van 1 tot 10 oktober vindt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Gedurende tien dagen zet ook Bredene in op het verhogen van onze veerkracht. Want veerkracht is meer dan ooit overal nodig.

Het leven zoals we dat kennen, wordt dit jaar immers serieus op zijn kop gezet. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het coronavirus heeft bijgevolg niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op de geestelijke gezondheid van de bevolking. Om deze onzekerheid goed door te komen is de veerkracht van mensen cruciaal.

Met de actie “spreuken in het straatbeeld” wil Bredene zoveel mogelijk spreuken op vensters zien verschijnen. Bredene verkoopt hiervoor krijtstiften (te koop in het Sociaal Huis voor de prijs van 5 EUR). Met deze krijtstiften kan men spreuken op het raam schrijven die het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker zetten: fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen,… Zo wil Bredene een glimlach toveren op het gezicht van voorbijgangers en wil men hen doen nadenken over hun mentale gezondheid. Tegelijkertijd werkt de actie op een ludieke manier mee tegen het taboe dat nog steeds rust op (problemen met) geestelijke gezondheid.