RESULTATEN BOB-CAMPAGNE PZ BREDENE/DE HAAN

0
358

Onder de slogan “Bob, altijd nul op” liep de BOB-wintercampagne van 29 november 2019 tot 3 februari 2020.   Zoals elk jaar nam ook de politiezone Bredene/De Haan hier actief aan deel. 

Er werden in die periode in De Haan en Bredene 5.416 bestuurders gecontroleerd tijdens 153 controleacties.  Nooit eerder werden zoveel bestuurders gecontroleerd tijdens de BOB-campagne in onze zone. Het is bijna een verdubbeling vergeleken bij de voorgaande jaren (2974 vorig jaar). Dat komt omdat we, behalve de grote acties, ook heel veel ingezet hebben op kleine controles op alle mogelijke uren van de dag.

Uiteindelijk bleken 64 bestuurders te diep in het glas gekeken te hebben.  Dat komt neer op 1,20 %, opnieuw een verbreking van het vorige record.  Tijdens de campagne 2012/2013 blies nog 2,8 % positief, in 2015/2016 was dat 2,4 % en sedertdien blijft het aantal dalen: 1,75% twee jaar geleden, 1,64 % vorig jaar en nu dus 1,20 %.  Het laagste cijfer ooit. Wellicht heeft het ermee te maken dat wij met de snellere  samplingtoestellen bij controles iedereen die passeert kunnen laten blazen, wat eigenlijk voor een objectiever beeld zorgt.

Daar waar men nationaal 1,87 % positieven noteert, is dit bij ons 1,20 %, reeds het vierde  jaar op rij het beste resultaat ooit. Dat is goed nieuws.  Wij kunnen dit als politiezone alleen maar toejuichen. We menen dat we hieruit mogen opmaken dat onze inspanningen lonen en de mensen zich er meer en meer bewust beginnen te zijn dat alcohol en rijden niet samengaan.

Wij blijven de nodige inspanningen leveren, ook buiten de campagnetijden. Rijden onder invloed blijft nog altijd een van de belangrijkste oorzaken van een ongeval. Vorig jaar veroorzaakten bestuurders die te veel gedronken hadden nog meer dan 4.000 ongevallen in ons land.