Officiële perscommuniqué van het gemeentebestuur Bredene

0
312
Gemeentehuis

Dit is het enige officiële perscommuniqué van het gemeentebestuur Bredene

CORONAVIRUS

Nieuwe maatregelen!

De Nationale Veiligheidsraad nam donderdagavond bijkomende maatregelen. De maatregelen gaan vandaag om middernacht in en gelden tot en met 3 april.

Burgemeester Steve Vandenberghe: “We zijn reeds op de hoogte van heel wat maatregelen en hebben voor de gemeentelijke diensten de dienstverlening aangepast. Er is hiervoor gewacht met communiceren tot de gouverneur goedkeuring gaf”.

De belangrijkste beslissingen die door de Nationale Veiligheidsraad werden genomen zijn als volgt:

– alle evenementen worden geannuleerd.
– cafés, restaurants moeten sluiten (vanaf vrijdag 13 maart – 24 uur) hotels kunnen openblijven
– winkels open tijdens de week, gesloten tijdens weekend (behalve winkels met essentiële middelen, die zijn ook in het weekend open.)
-geen lessen meer in de scholen vanaf maandag maar er zal in bepaalde gevallen wel opvang worden voorzien
-Crèches en kinderdagverblijven blijven open

Aangepaste dienstverlening

De maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad hebben ook gevolgen voor Bredene en de dienstverlening van het gemeentebestuur.

Het gemeentehuis is enkel op afspraak toegankelijk.
– Een afspraak kan worden gemaakt via het nummer 059 33 91 91 (gemeentebestuur@bredene.be). De diensten blijven telefonisch bereikbaar. Er is voortaan sprake van een dienstverlening waarin enkel DRINGENDE zaken wordt behandeld.
– Wie het gemeentehuis wil betreden wordt geregistreerd en op lichaamstemperatuur gecontroleerd. Wie een lichaamstemperatuur van 37,5°C en hoger wordt gemeten krijgt geen toegang tot het gebouw.

De buitenschoolse kinderopvang blijft open

– De buitenschoolse kinderopvang blijft open en dit zoals momenteel het geval is voor voor- en naschoolse opvang. Alle lessen zijn geschorst tot en met 3 april, zowel in het kleuter, basis als middelbaar onderwijs. Er wordt wel kinderopvang georganiseerd voor kinderen die geen andere opvangoplossing hebben, evenals voor kinderen van medisch personeel en andere hulpdiensten. De aanwezigheid van die mensen op de werkvloer is immers maximaal vereist. Op die manier wil het gemeentebestuur de scholen ondersteunen.

– Wie de buitenschoolse kinderopvang wil betreden wordt geregistreerd en op lichaamstemperatuur gecontroleerd. Wie een lichaamstemperatuur van 37,5°C en hoger wordt gemeten krijgt geen toegang tot het gebouw.

De bibliotheek sluit met ingang van zaterdag 14 maart maar blijft telefonisch bereikbaar op het nummer 059 33 91 90 (bibliotheek@bredene.be). De uitleentermijn van boeken wordt tijdelijk opgeschort.

MEC Staf Versluys sluit met onmiddellijke ingang. De diensten toerisme, cultuur en AGB zijn enkel bij dringende aangelegenheden op afspraak bereikbaar via het nummer 059 56 19 60 (info@stafversluyscentrum.be)

De jeugddienst sluit met onmiddellijk ingang. De jeugddienst is enkel bij dringende aangelegenheden op afspraak bereikbaar via het nummer 059 56 19 64 (jeugddienst@bredene.be).

Het milieu- en recyclagepark blijft open op de reguliere openingsuren en biedt de normale dienstverlening aan.

Het Sociaal Huis is enkel bij dringende aangelegenheden op afspraak toegankelijk (T. 33 97 70 – info@ocmwbredene.be). Het dienstencentrum technische dienst is enkel bij dringende aangelegenheden op afspraak toegankelijk (T. 33 25 38).

Onthaalouders en crèches blijven geopend.

Het sportcentrum en zwembad zijn reeds gesloten voor alle publiek. Het sportkamp tijdens de paasvakantie gaat NIET door.

Andere maatregelen: – Erediensten voor uitvaarten kunnen enkel doorgaan in intieme kring. Andere erediensten kunnen niet doorgaan.
– Huwelijksvoltrekkingen worden toegelaten tot de strikt noodzakelijke personen (familie tot 1e graad). Vieringen van jubilea worden geannuleerd.
– De Carnavalstoet en Paasfoor worden afgelast
– Wekelijkse dinsdagmarkt gaat door
– Campings blijven geopend met uitzondering van de RECA in de camping zelf.
– De gemeenteraad van 23 maart a.s. gaat door achter gesloten deuren.

Speciale informatienummers

Bredene opent speciale informatienummers. Voor wie vragen heeft over deze beslissingen wordt met aandrang verzocht om via deze weg contact te nemen met het gemeentebestuur en de reguliere communicatiekanalen van het gemeentebestuur niet te belasten. Beide nummers zijn dagelijks bereikbaar tussen 8 en 20 uur.

Informatienummer gemeente: 0490 64 93 78 (noodplancoördinator Philippe Peeters) Informatienummer woonzorgcentrum Jacky Maes: 0475 42 79 49 (adjunct-algemeen directeur Jan Eerebout)

Men kan ook een e-mail sturen naar infodienst@bredene.be of info@ocmwbredene.be