7.7 C
Bredene
maandag, 29 november 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Mondmaskerplicht wordt versoepeld vanaf zaterdag 5 september

Artikel

Mondmaskerplicht wordt versoepeld vanaf zaterdag 5 september

Tijdens het drukke zomerseizoen voerde Bredene (samen met De Haan en talrijke andere gemeenten) de mondmaskerplicht voor het ganse grondgebied in.

Vanaf zaterdag 5 september is het de bedoeling om deze mondmaskerplicht te versoepelen en niet langer te verplichten op het volledige grondgebied. Inwoners dienen wel steeds in het bezit te zijn van een mondmasker.

De algemene mondmaskerplicht in Bredene werd eind juli ingevoerd nadat een significante stijging werd vastgesteld van het aantal coronabesmettingen in gans het land.

Het gemeentebestuur koos hiermee voor duidelijkheid en veiligheid in de drukke zomerperiode. Na het zomerseizoen is het de bedoeling om de algemene mondmaskerplicht te versoepelen. Het gemeentebestuur blijft echter zorgen voor de veiligheid en gezondheid en heeft, na overleg met deskundigen en veiligheidsdiensten, beslist om enkel op een aantal duidelijk afgebakende zones het dragen van de mondmaskers te verplichten.

Uiteraard is het dragen van een mondmasker BUITEN DEZE ZONES nog altijd VERPLICHT ALS DE AFSTANDSREGELS NIET KUNNEN WORDEN GEVOLGD. Ook in alle winkels blijven mondmaskers verplicht.

Waar is het dragen vanaf 5 september in Bredene nog VERPLICHT?

– Strandtoegangen en Spinoladijk

– Zone Bredene Shopping Center

– Parking Colruyt/Aldi

– Winkelwandelgedeelte Duinenstraat

– Wandelpaden in de duinen

– Kapelstraat (zone tussen K. Astridlaan en Peter Benoitlaan) en alle aanpalende parkings

– Voor de schoolpoort

– In alle openbare gebouwen

– Op het openbaar vervoer

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Overlijden Werner Anseeuw

Het Bredens Carnavalcomité, De carnavalvereniging "De Orde van de Dunekeuns", Spaarclub "De Puinvrienden" en Café-restaurant De Puinhoop melden u met droefheid het...

Priester Daniël Hemeryck overleden

Priester Daniël Hemeryck die jarenlang pastoor was in Bredene is op woensdag 23 november overleden.Nieuwsbredene biedt haar innige deelneming aan de familie,...

Stalbrand en botsing aan ’t Shopping Center

Vanavond was er een stalbrand ter hoogte van de eerste huizen in de Sluizenstraat.Enkel stro vloog in brand. Er werden geen dieren...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg