Mondmasker algemeen verplicht in Bredene

0
1723
mondmasker verplicht

De kustgemeenten worden, zeker met het mooie weer dat is aangekondigd voor de volgende dagen, geconfronteerd met een sterke stijging van het aantal personen op het grondgebied wat een verhoogd risico inhoudt inzake de verspreiding van het Coronavirus.  Na overleg met de Gouverneur voert Bredene, in navolging van heel wat andere kustgemeenten, nu ook en dit vanaf donderdag 30 juli a.s. een algemene mondmaskerplicht in op het volledige grondgebied van de gemeente.

De verplichting geldt op alle publiek toegankelijke plaatsen op het grondgebied, alsook op alle privé-parkings die publiek toegankelijk zijn (warenhuizen, toeristische logies…)
De verplichting geldt niet:

  • op het strand, in de duinen (met uitzondering van de wandelpaden) en in zee;
  • tijdens de verplaatsing met de auto, moto(r), fiets, step of kustrijwiel;
  • tijdens het beoefenen van een intensieve sportactiviteit, uitgezonderd wandelen, en voor zover de regels van de social distancing kunnen worden gerespecteerd, in het bijzonder het behoud van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon;
  • tijdens werkzaamheden die zware fysieke inspanningen vergen, voor zover de regels van de social distancing kunnen worden gerespecteerd, in het bijzonder het behoud van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon;
  • tijdens het nuttigen van drank en voedsel en voor de noodzakelijke duur hiervoor;
  • voor kinderen onder 12 jaar.

De verplichting geldt vanaf donderdag 30 juli.

Eind vorige week werd de door de Gouverneur reeds de  verplichting opgelegd om op de zeedijken en de strandtoegangen een mondmasker te dragen. Bredene had ook al eerder een mondmaskerplicht opgelegd in o.m. de drukste gedeelten van de Kapelstraat en Duinenstraat, wekelijkse markt en avondmarkt.   Vanaf donderdag 30 juli  breidt Bredene de verplichting dus gevoelig uit.  Bredene was ook een van de allereerste gemeenten om, reeds van in  het begin van de coronapandemie, aan alle inwoners mondmaskers ter beschikking te stellen.  De nieuwe verplichtingen zorgen nu ook voor duidelijkheid inzake handhaving door de lokale politiezone Bredene-De Haan. De verplichting is immers volledig afgestemd op deze van De Haan en geldt dus voor de volledige politiezone.