8.4 C
Bredene
woensdag, 22 september 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Julie Hendrickx Belgisch Kampioene op de weg dames jeugd

Artikel

Julie Hendrickx Belgisch Kampioene op de weg dames jeugd

Het Belgisch kampioenschap op de weg voor de dames jeugd, vond plaats afgelopen zondag in Koksijde. Het was een omloop van 11,1 km waar de beklimming van de Hoge Blekker in zat. Deze omloop moesten de junioren 6x afleggen en de nieuwelingen 5x.

De junioren startten eerst en de nieuwelingen startten ongeveer 1 minuut voor de eerste doortocht van de junioren. Er staan een 100-tal renster aan de start.

De junioren vliegen er meteen in en er zijn verschillende aanvallen, die worden meteen terug gegrepen door het peloton. Vervolgens valt Julie (17) aan en dat blijkt het perfecte moment te zijn om weg te sprinten.

Ze laat het peloton achter zich en gedurende een 10-tal km moet ze hard rijden om het peloton van de nieuwelingen te vervoegen. Samen met clubgenote en nieuwelinge Febe Jooris houden ze gedurende de ganse wedstrijd er een hoog tempo in. Elke ronde loopt de voorsprong uit, aan de meet loopt Julie zelf tot 5 minuten uit op de 2de junior.

Een verdiende Belgisch Kampioene!

Namens Nieuwsbredene.be wensen we Julie van harte proficiat met haar Kampioenentitel.

Vorig artikelWD Bredunia bestaat 50 jaar
Volgend artikelUpdate Corona

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Huwelijk Tania en Evert

Afgelopen zaterdag was een stralende nazomerdag waarop er heel wat huwelijken plaatsvonden. Burgemeester Steve Vandenberghe mocht die dag als eerste, Evert Housaer...

Huwelijk Katie en Norman

Ook dit mooi koppeltje trad in het huwelijk op 18 september. Burgemeester Steve Vandenberghe mocht ook Norman Daems en Katie Ramakers in...

Huwelijk Wendy en Thaï

Het tweede stralende koppeltje dat burgemeester Steve Vandenberghe mocht huwen op 18 september waren Wendy Notredame en Thaï Huyghebaert.
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg