16.7 C
Bredene
vrijdag, 06 augustus 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Geslaagde melkactie Jongsocialisten Bredene

Artikel

Geslaagde melkactie Jongsocialisten Bredene

JSB werd opnieuw opgericht op 24 november 2020 onder het voorzitterschap van Jarni Vandenberghe en dat zullen we geweten hebben!

Hoop is een droom die vooruit gaat en met die gedachte in het achterhoofd hebben de Jongsocialisten er zowaar ingevlogen. Ze hebben onmiddelijk twee acties op touw gezet.

In het kader van gelijkheid en verbondenheid vroegen ze aan het gemeentebestuur van Bredene om een coronaproof publieke ruimte te voorzien voor studerende jongeren tijdens de examens. Een niet te onderschatten stimulans voor ieder student die te kampen heeft met eenzaamheid en/of een moeilijke thuissituatie. Intussen heeft het gemeentebestuur Bredene toegezegd en wordt het MEC Staf Versluys hiervoor ter beschikking gesteld.

Als niets zeker is, is alles mogelijk in deze barre coronatijden.
Daarom publiceerden ze vorige week donderdag een bericht op hun FB Jongsocialisten Bredene om melk in te zamelen voor de pluralistische Bredense vereniging vzw Welzijnsschakel de Caproen. In het kader van de armoedebestrijding deelt die vereniging iedere maand meerdere keren eten uit. Het aantal mensen dat hier gebruik van maakt is verviervoudigd. Dit brengt problemen met zich mee: zo is een groot tekort aan melk ontstaan. Toen de jongsocialisten dit hoorden, bleven ze niet bij de pakken zitten en lanceerden ze een oproep op Facebook waarbij ze de inwoners van Bredene probeerden aan te sporen om melk te doneren.

Samen kunnen we helpen, samen kunnen we vooruit, dachten ze. Tijdens het voorbije weekend haalden ze niet minder dan 317 liter melk op. Een onwaarschijnlijk succes. Een onwaarschijnlijke solidariteit.

Bijgevolg zeker voor herhaling vatbaar, vandaar dat de actie verlengd is en ze volgend weekend nogmaals op pad gaan om melk op te halen.

De Jongsocialisten zijn zich er terdege van bewust dat we allemaal onder dezelfde hemel geboren worden, maar dat de toekomst niet voor iedereen wijd open staat. Onderschat nooit de kracht van het planten van een zaadje…

Wie melk wenst te schenken kan contact opnemen met Jarni Vandenberghe via 0479 92 81 57.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Triple-S

Begin dit jaar hebben Angelique Devos en Kelly Renaudin een nieuwe online webshop opgestart, nl. Triple-S, een webshop in erotische artikelen, lingerie,...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van tien inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...

win een billenkar voor 1 dag

Win een billenkar voor één dag met heerlijke streekpicknick bij de cel Kusterfgoed Het enige dat je hoeft...
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg