Geen Horecabeurs in 2021

0
194
horecabeurs

Op advies van de gemeentelijke veiligheidscel in het kader van de coronapandemie heeft het Autonoom Gemeentebedrijf Staf Versluys (AGB) beslist om in 2021 géén horecabeurs te organiseren. De beurs is een zeer groot evenement waar jaarlijks heel veel volk op af komt.

“We zijn bijzonder teleurgesteld maar zien ook niet hoe de beurs op dit ogenblik op een verantwoorde manier kan georganiseerd worden. Bovendien moesten we nu starten met de vele voorbereidingen, we kunnen de beslissing dan ook niet uitstellen. De optie om de beurs in een ander concept te organiseren werd grondig bestudeerd, maar zou zowel voor de standhouders, die hard investeren in hun stand, als voor de bezoekers, die binnen de horecasector met een bepaalde verwachting naar de beurs komen, enorm teleurstellend zijn”, zegt schepen van toerisme Alain Lynneel.

De beurs van 2022 gaat opnieuw door in het voorjaar en alle potentiële standhouders worden nu door de organisatie gecontacteerd. “De afgelasting is niet alleen een enorme teleurstelling, het is ook een streep door de rekening van het Staf Versluyscentrum. De beurs is immers winstgevend en het niet organiseren zorgt voor een ferme financiële kater. Maar we zijn strijdvaardig en komen in 2022 zeker sterker terug”, geeft schepen Alain Lynneel nog aan.