Ex-schepen Jens Vanhooren loopt van Bredene tot Brussel

0
681
Jens Vanhooren en kinderen

Bredene Jens Vanhooren (43), tot 2018 schepen van Bredene heeft, sinds hij er voor koos om afstand te doen van zijn ambt, veel meer tijd voor zijn gezin en voor sport. De afgelopen weken liep hij in etappes van Bredene naar hartje Brussel.

Jens Vanhooren zette na de verkiezingen van 2018 tijdelijk een stap opzij als schepen. Dat deed hij vooral om meer tijd vrij te maken om bij zijn gezin te zijn. Jens, vader van Aiden (11) en Skai (10) en gehuwd met Wendy, beleeft een leuke tijd met zijn gezin. “Het was de beste zet die ik kon nemen. Het familiale leven naast het professionele leven is uiterst belangrijk. Ik bleef echter wel gemeenteraadslid”, vertelt hij. “Uiteraard ben ik graag schepen van Bredene, maar ik hield er ook nog een job als zorgorganisator bij Sociaal Huis Oostende, waar ik insta voor de planning en begeleiding van het personeel. Momenteel werk ik wel thuis door corona, maar daarvoor was het elke dag mijn job daar uitoefenen in combinatie met een job als schepen. Dan komt ook het gezin er nog bij. Net daarom hakte ik de knoop door.” Jens vervangt op termijn wel schepen Eddy Gryson. “Eddy zou na de verkiezingen nog drie jaar doordoen als schepen en dan zou ik hem vervangen. Hoe dan ook zal ik hard genoten hebben van die drie jaar met mijn gezin. Het wordt belangrijk om dan de gulden middenweg te vinden.”

Naast zijn gezin begon Jens een viertal jaar geleden ook iets intensiever te sporten. “Ik ben al vier jaar lid van Bredene Running Team. Ik speelde geregeld squash, maar sportiever als dat was ik niet. Dat is nu wel even anders. Na vier jaar lopen wou ik iets meer of joggen rond de blok”, lacht Jens. Vorig jaar liep Jens nog de hele kustlijn, van Knokke naar De Panne, af. Dit jaar koos hij voor het Atomium in Brussel als eindpunt. “Ik heb de hele etappe uiteraard niet in één keer gelopen”, gaat Jens verder. “Ik liep elke week één etappe. De eerste etappe was een tocht van 21 kilometer tot in Brugge. Dat was de kleinste afstand. Van daaruit werd ik naar huis teruggebracht met de wagen. Het tweede stuk was een stuk van 25,5 kilometer van Brugge naar Aalter. Ik reed naar Aalter met de wagen, nam de trein terug naar Brugge en startte daar met lopen tot aan mijn wagen. Dat herhaalde ik van Aalter naar Gent, Gent naar Wetteren, Wetteren naar Denderleeuw en van Denderleeuw naar Brussel met als eindstation het Atomium.” In totaal liep Jens zo 151 kilometer in zes fasen. “Ach, het houdt me jong; Ik ben er ondertussen al 43 en wil graag zo fit mogelijk blijven. Nu er wat meer tijd is moet ik er ook van profiteren”, besluit Jens. (JRO)

Tekst en Foto:Jeffrey Roos, KW.be