17.7 C
Bredene
woensdag, 10 augustus 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsBubbelen met bubbels

Artikel

Bubbelen met bubbels

Op 9 oktober gaat het champagnefestival van start in het Staf Versluyscentrum in Bredene. Het is meteen het eerste evenement na een coronazomer waarin alle activiteiten werden geannuleerd.


“Het hoeft geen uitleg dat iets organiseren binnen de grenzen van de geldende coronamaatregelen een hele uitdaging is,” aldus organisator Nancy Cattrysse. “Samen met het team van het Staf Versluyscentrum werd een draaiboek opgesteld, werd de opstelling besproken en werd het event afgetoetst aan alle geldende maatregelen. Zo zijn ook alle standhouders, net als in de horeca, verplicht om de bezoekers aan tafel te bedienen. Naar jaarlijkse gewoonte is er ook een champagneontbijt voorzien. Dit gaat normaal door in buffetvorm, dit jaar kiezen we echter voor een ‘breakfast-in-a-box’ dat per koppel ter plaatse wordt genuttigd.”


“Binnen de huidige coronamaatregelen zijn indoorevents nog steeds beperkt tot 200 mensen. De vorige jaren mocht het champagnefestival in Bredene tot 800 bezoekers per dag verwachten. Om alles rendabel te houden moest hier worden gewerkt met tijdssloten. Op die manier kunnen we op zaterdag bijvoorbeeld 600 mensen ontvangen,” geeft voorzitter van het directiecomité Steve Buyse aan.


Stad Oostende besliste eerder om het champagnefestival te annuleren. Schepen van toerisme Alain Lynneel gaat er echter prat op dat in Bredene alles veilig kan doorgaan. “We zijn in de eerste plaats blij dat er na een lange radiostilte opnieuw een evenement kan en mag doorgaan” zegt schepen Alain Lynneel. “We hebben er alles aan gedaan om het voor de organisator mogelijk te maken een rendabel en veilig festival te organiseren. We stellen bijkomende ruimtes ter beschikking, we bieden ons reservatiesysteem aan, we voorzien ontsmetting. Het champagnefestival biedt ons een kans om aan te tonen dat er toch mogelijkheden zijn mits het strikt naleven van alle geldende maatregelen.”
Het champagnefestival in Bredene gaat door op 9, 10 en 11 oktober in het Staf Versluyscentrum in Bredene. Reserveren is verplicht en kan via www.stafversluyscentrum.be. De plaatsen zijn beperkt tot 150 personen per tijdsslot. Voor het champagneontbijt kan rechtstreeks bij de organisator worden gereserveerd via nancy.cattrysse@telenet.be.

Vorig artikelUpdate Corona
Volgend artikelWilliams’ blik op de actua

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Proces ingeleid

In de Brugse rechtbank is het proces ingeleid tegen de gangster Lucien Annot (46) uit Zandvoorde. De man schoot vorig jaar zijn liefdesrivaal neer...

De bende van Zeemeeuw op toer

Regelmatig komen een aantal ‘ouwe’ motards samen om een toerke te doen van zo’n 200 km. Geen autostrade maar wel de kleinste zelfs de...

Ollie Dollie en De Lachzaaiers

Omdat ze — tot mijn verbazing — familie van me blijkt te zijn, verdiepte ik me hier in ’t leven van Hélène Maréchal, een...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
68VolgersVolg