Bredense acteur met de witte snor geeft ‘gratis goeiedag’ tijdens coronacrisis

0
780
maurice

De Bredense acteur Maurice Vermeersch, de man met de opvallende snor, geeft een gratis goeiedag aan iedereen die het huis van Maurice in de Batterijstraat in Bredene voorbij komt. “Een goeiedag kost geen geld en in tijden van corona met extra veel liefde gegeven”, zegt hij.

Maurice heeft een van de meest opvallende snorren van het land. Als opperfigurant was hij eerder al te zien in talloze commercials op televisie. Enkele jaren geleden speelde hij zelfs de hoofdrol in een populaire Chinese soap dat door miljoenen Chinezen werd bekeken. Het jaar daarna speelde hij een gastrol in De Dirigent, een Nederlandse topfilm. Binnenkort is hij zelfs te zien in Familie en in Thuis. Allemaal te danken aan zijn snor. Maurice is binnenkort ook te zien in De Vliegende Hollander, een Nederlandse serie. Hij speelt er een Nederlandse prins, de zoon van koningin Wilhelmina.

Heel sociaal

“Momenteel liggen alle opnames stil en daardoor heb ik tijd zat”, zucht Maurice. “Laatst deed men een oproep om tijdens de coronacrisis de straat wat op te fleuren. Ik ben meteen beginnen nadenken op welke manier ik mijn steentje kon bijdragen. Ik ben iemand die heel sociaal is en graag praat. Langs mijn huis rijden heel wat fietsers voorbij. Moest ik mensen nu een ‘gratis’ goeiedag geven als ze hier passeren, dacht ik.”

Maurice plaatst enkele kartonnen borden bij zijn huis en nu en dan stopt een fietser om Maurice goeiedag te komen zeggen. “Mensen appreciëren dat wel”, lacht hij. “We leven in vervelende tijden en ik denk dat mensen heel wat aan elkaar kunnen hebben. We hebben elkaar nu meer dan ooit nodig. Een simpele goeiedag kan je dag er helemaal anders doen uitzien.”

Foto en Tekst:

Jeffrey Roos

Krant van West-Vlaanderen