Bredene neemt maatregelen tegen CORONAVIRUS (voorlopig tot eind maart)

0
351
Gemeentehuis

Binnenactiviteiten worden afgelast, Gemeenschapscentrum dicht

Bredene neemt maatregelen om het coronavirus in te dijken.  

Ondertussen werd het woonzorgcentrum Jacky Maes gesloten voor externe bezoekers. Nu worden deze maatregelen uitgebreid naar andere diensten en evenementen. 

“We moeten de waarschuwingen van de experten zeer ernstig nemen en ervoor zorgen dat we niet in Italiaanse toestanden terecht komen”, zegt Bredens burgemeester Steve Vandenberghe.  “In dat kader heb ik besloten om alle evenementen die in het MEC Staf Versluys en alle andere gemeentelijke gebouwen plaatsvinden te annuleren en dit voorlopig tot het einde van de maand maart”.  Komend weekend stond nochtans een uitverkocht tweeluik van Piv Huvluv op het programma.  Zondag was er bovendien het Lentefeest voor jongeren van 6 jaar.  Beide activiteiten worden afgelast.  Ook alle andere grote activiteiten in het MEC Staf Versluys worden afgelast.  De start van de wielerwedstrijd Bredene-Koksijde Classic wordt aangepast.  Het ontbijt in de zaal wordt afgelast.  De ploegenvoorstelling zal nu doorgaan op het evenementenplein, in open lucht.  Al wie ingeschreven was krijgt een ontbijtzakje en er wordt verse koffie aangeboden op het plein.  Daarnaast worden ook aan alle organisatoren van activiteiten in niet-gemeentelijke gebouwen met aandrang gevraagd om hun activiteiten tijdens deze periode uit te stellen. 

Gemeenschapscentrum Hubert Beuselinck dicht

Het gemeenschapscentrum Hubert Beuselinck in de Prinses Elisabethlaan gaat dicht en dit tot einde maart.  “In dit gemeenschapscentrum zijn er tal van verenigingen waarbij verschillende bevolkingsgroepen (jong en oud) hun activiteiten hebben en dit in kleine ruimtes.  De werking van deze verenigingen wordt voorlopig tot eind deze maand opgeschort”, zeg burgemeester Vandenberghe. 

Enkel nog dringende vergaderingen

Binnen de eigen gemeentelijke werking gaan enkel dringende vergaderingen door.

Alle andere bijeenkomsten worden tot nader order uitgesteld. Het gemeentehuis blijft wel open voor de inwoners! 

BKO, sport, jeugd en bib blijven open

De buitenschoolse kinderopvang, bib, jeugddienst en het sportcentrum blijven geopend.  “Voor de BKO, bib, jeugddienst en sportcentrum gaan we mee in de onderrichtingen binnen het onderwijs.  Er wordt dus in eerste instantie afgewacht wat binnen de onderwijssector wordt beslist”, verduidelijkt burgemeester Steve Vandenberghe. Burgemeester Vandenberghe vraagt begrip voor de beslissing om zoveel mogelijk binnenactiviteiten met veel volk te beperken: “Het is bijzonder spijtig dat deze activiteiten niet kunnen doorgaan, maar met deze maatregel nemen wij alvast onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van het virus te vertragen.  Ik hoop dat elke burgemeester dat doet.  We moeten immers solidair zijn in de strijd tegen het virus, maar ook collegiaal met de mensen uit de zorg die voor een bovenmenselijk opdracht staan.  Onze volksgezondheid staat of valt immers met deze verregaande solidariteit”. De activiteiten die werden geannuleerd zullen, indien dat kan, zoveel als mogelijk worden georganiseerd op een latere datum.  “Als burgemeester kan ik iedereen maar één goede raad geven: volg de aanbevelingen van de hogere overheid op en zorg goed voor u zelf!”. 

Speciale informatienummers

Bredene opent speciale informatienummers.  Voor wie vragen heeft over deze beslissingen wordt met aandrang verzocht om via deze weg contact te nemen met het gemeentebestuur en de reguliere communicatiekanalen van het gemeentebestuur niet te belasten.  

Beide nummers zijn dagelijks bereikbaar tussen 8 en 20 uur.

Informatienummer gemeente: 0490 64 93 78 (noodplancoördinator Philippe Peeters)·        
Informatienummer woonzorgcentrum Jacky Maes: 0475 42 79 49 (adjunct-algemeen directeur Jan Eerebout)