16.1 C
Bredene
zondag, 02 oktober 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsBredene biedt inwoners mondmaskers aan

Artikel

Bredene biedt inwoners mondmaskers aan

Het gemeentebestuur heeft een structuur uitgewerkt om de Bredenaars van mondmaskers te voorzien. Bredene koopt een beperkte voorraad chirurgische maskers voor inwoners die vanaf 4 mei noodzakelijke verplaatsingen moeten maken. Maar er worden ook herbruikbare maskers aangekocht.

Daarnaast zal de burgemeester van Bredene, tijdens het kustburgemeestersoverleg van aanstaande woensdag, aan de kustgemeenten voorstellen om in juli en augustus geen evenementen te organiseren.

Bredene biedt op korte termijn en enkel voor wie het écht nodig heeft (omdat er essentiële verplaatsingen moeten worden gemaakt) VANAF MAANDAG 4 MEI een chirurgisch mondmasker aan. Dit is echter een hulpmiddel op korte termijn want het gemeentebestuur wil inzetten op het gebruik van herbruikbare mondmaskers. Daarom roept Bredene de inwoners op om zélf mondmaskers te maken. Op de website van Bredene kan men vanaf vandaag terugvinden hoe men makkelijk eigen mondmaskers kan maken.

Zo snel als mogelijk wil Bredene aan elke inwoner boven de 12 jaar 2 stoffen herbruikbare (comfort)mondmaskers bezorgen. Deze zullen echter niet beschikbaar zijn op 4 mei maar worden op een later tijdstip bedeeld. Om die reden worden, voor wie het écht nodig heeft, voorlopig chirurgische maskers aangeboden.

Mondmaskers voor Bredenaars: wat doen we?

  1. Korte termijn:

Wie dringend een mondmasker nodig heeft, krijgt een chirurgisch mondmasker. VANAF 4 MEI én met een geldige reden (bvb. Verplaatsing met trein/bus, noodzakelijke boodschappen,..) kan men deze krijgen.

Wie nood heeft aan zo’n masker kan vanaf MAANDAG 4 MEI telefonisch contact nemen op het nummer 059 56 19 60. Let wel: men kan bellen voor maximum 2 personen. De chirurgische mondmaskers worden vervolgens zo snel mogelijk via de brievenbus verdeeld door het gemeentebestuur.

  • Zelf mondmasker maken.

Wil je zelf herbruikbare mondmaskers maken? Doe dan mee aan de nationale naaiactie en kijk op: Maakjemondmasker.be!

  • Zo snel mogelijk:

Alle inwoners boven de 12 jaar krijgen 2 stoffen herbruikbare (comfort)mondmaskers. Deze zullen niet beschikbaar zijn op 4 mei, maar zullen tijdens de maand mei aan alle Bredenaars thuis worden bezorgd.

Bredense burgemeester stelt kustgemeenten voor om geen enkele activiteit te organiseren

Bredene zal alle kustgemeenten voorstellen om geen activiteiten in de zomer te laten doorgaan. In het kader van de solidariteit tussen de kustgemeenten zal ik alle kustburgemeesters aanstaande woensdag vragen om dit standpunt voor ieders kustgemeente te onderschrijven.

Belangrijk is dat we hierdoor de besmetting en het gezondheidsrisico sterk beperken. Maar anderzijds ontlasten we ook de politiediensten. Want de politie zal tijdens de zomer voor andere belangrijke taken moeten worden ingezet. Bredene denkt dan vooral aan de controle op mobiliteit en op het houden van afstand op de stranden, de publieke plaatsen en toeristische zone.

‘Sociale distancing team’ tijdens zomermaanden Bredene zal dit jaar een ‘Social distancing team’ oprichten die er bij de strandbezoekers moet voor zorgen dat de regels worden nageleefd. Inwoners en toeristen worden via deze jobstudenten (21 in totaal) gewezen op het belang om zich aan de voorschriften van de coronamaatregelen te houden.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

De Cats winnen 2 keer

De Belgian Cats hadden zaterdag moeite met Puerto Rico. Toch konden ze in de slotfase het laken nog naar zich toe trekken. Kyara Linskens...

Conference ‘En… vergeet vooral niet… te lachen (deel 2)’ met Francis Peeters, ervaren moppentapper

Donderdag 17 november 2022 om 14 uur in LDC Biezenbilk, Ettelgemsestraat 24 te 8460 OudenburgKom genieten van een hilarische moppennamiddag. Net zoals in de...

Cultuursmakers: Twee (t)huizen, één gids

Cultuursmakers maken een wandeling met gids doorheen Oostende. De gids woont al jaren in de stad, maar komt uit Indië. Dit zorgt voor een...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
68VolgersVolg