Bij-vriendelijke gemeente

0
379

Net zoals in 2018 werd Bredene in 2019 opnieuw verkozen tot bij-vriendelijke gemeente. Dit jaar kregen 11 gemeenten en steden het label van twee bijen, afhankelijk van hun bijenvriendelijke acties rond planten, beheer, bijeninstallaties, sensibilisering. Voor onze gemeente is dit al het tweede jaar dat we beloond worden met twee bijen. 


Deze erkenning is het resultaat van diverse initiatieven en acties die de voorbije jaren werden opgezet door verschillende diensten, waaronder de ecologische demotuin met bijenkast op het milieu- en recyclagepark, de aanplanting van het geboortebos, de inzet van de groendienst om bij aanplantingsplannen rekening te houden met een verscheidenheid aan bloeitijden en diverse bijenhotels op een aantal locaties. Daarnaast werd er ter gelegenheid van de Week van de Bij in 2019 een tentoonstelling georganiseerd in het MEC Staf Versluys waarbij de Bredense scholen onder begeleiding van een Imker hun kennis over bijen konden uitbreiden.

In 2020 worden er opnieuw een aantal sensibiliseringsacties uitgewerkt om het belang van bijen en de natuur in onze omgeving in de kijker te plaatsen.