nieuwsbredene

Voor je dagelijkse portie vers nieuws uit Bredene.

horenzeggenlogo

Van horen zeggen ...Jef !

Langs deze weg wensen wij Jef, de webmaster van Nieuwsbredene.be een spoedig herstel

Enkele dagen geleden kregen wij het bericht dat onze Jef moest worden opgenomen voor een heelkundige ingreep

Net deze week was er een evaluatie gepland  van de veel gelezen website

Het succes was vooral te danken aan de inzet, de aanpak en enthousiasme van onze webmaster.

Deze week zullen wij onze redactie, iets vroeger dan voorzien, uitbreiden met enkele nieuwe krachten.  

In onze warme gemeente willen wij vooral en voornamelijk dagelijks plaatselijk nieuws brengen met een positieve benadering.

Het aantal volgers bewijst dat dit elke dag meer en meer wordt gesmaakt!

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Van horen zeggen... voor de vijfde maal !

Net zoals in 1994, 2000, 2006 en 2012 behaalde de lijst van de burgemeester en schepenen ofte sp.a op 14 oktober 2018 opnieuw de volstrekte meerderheid.

En dit volledig tegen de trend in van de nederwaartse spiraal voor de sp.a. In Vlaanderen.

Niet dus in Bredene !

Schepencollege

Met een verjongde lijst werd zelfs nog meer dan 2 procent vooruitgang geboekt.

Het grote stemmenkanon was evenwel burgemeester Steve Vandenberghe die een score van 3.644 stemmen behaalde.

En zie nog dezelfde avond werd bij de bekendmaking van de uitvoerende mandaten een nieuwe verjonging aangekondigd door de zichzelf opvolgende burgemeester.

Erwin Feys blijft 1ste schepen maar binnen uiterlijk na vijf jaar volgt Kelly Spillier hem op.

Ondertussen wordt zij de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad.

Later wordt deze functie overgenomen door Jef Castelein.

Jacques Deroo wordt geen schepen meer maar blijft zetelen in de gemeenteraad en wordt de nieuwe voorzitter van het AGB.

Alain Lyneel, komt in het schepencollege met o.m. de bevoegdheid openbare werken.

Kristien Vanmullem wordt opnieuw schepen en dit voor drie jaar.

Daarna zal Daisy Hoste het schepenmandaat opnemen.

Jens Vanhooren ziet, op zijn vraag, de eerste drie jaar zelf af van een schepenambt en geeft in afwachting de schepensjerp door aan Eddy Gryson, de schepen van Financiën.

Hij blijft ondertussen wel in de gemeenteraad.

De samenwerking met de CD&V wordt verlengd. Kristof Vermeire sluit hierdoor als schepen aan bij de meerderheidsploeg.

De oppositie zal in Bredene bestaan uit 3 leden van N-VA, 1 Open-VLD-er, 3 VB-ers en 1 verkozene voor Groen.

De meerderheid wordt gevormd door 15 sp.a-ers en verkozenen van CD&V.

Op 2 januari gaat de nieuwe gemeenteraad van start !

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Van horen zeggen...El Paraje!

Begin 2012 vestigde Brenda Bussche zich met haar man Filip en de kinderen Moïra en Roisin in Bérchules in Spanje.

In de Alpujarras in de Sierra Nevada.

Paraje1 2
(klik op foto om te vergroten)

Ze namen er een bed en breakfast over, gelegen op een terrein van 20 ha op 1400 meter hoogte.  Beroepshalve was Brenda directeur van de West Vlaamse Provinciale Dienst van het Agentschap Natuur en Bos.  Vanuit deze functie hadden wij contact voor o.m. het Paelsteenveld in Bredene.  Een vriendelijk, sociaal ingestelde dame die vol enthousiasme door het leven ging.

Toen beloofden wij haar om als het paste, haar te bezoeken in de Casa Rural El Paraje in Bérchules, zo'n 2,5 uur rijden met de wagen van Malaga.  En zo gebeurde het na 6 jaar.  Eindelijk!  Op die mooie en heerlijke plek heeft ze veel liefde en leed gedeeld. Eerst kwam er een zoontje bij, namelijk Léon.   Maar in 2015 werd Filip ernstig ziek en overleed er.

Ons bezoek aan El Paraje was een blij weerzien met Brenda.  Ons respect, dat wij reeds hadden voor haar, is nog toegenomen.  Wat een doorzetting, wat een werklust en positieve ingesteldheid.

Paraje1
(klik op foto om te vergroten)

Aan Brenda, Juan en de kinderen onze dank voor de verrijkende dagen.  Het was de moeite en wij hebben met volle teugen genoten van de gastvrijheid.  Een aanrader!  Wie meer wil weten kan een kijkje nemen op www.elparaje.com 

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Het legendarische VPRO-duo Van Kooten en De Bie pakte er ooit mee uit: de Keek op de Week, een bijwijlen confronterende en altijd hilarische kijk op de actualiteit van de voorbije week. Een column dezelfde titel meegeven, getuigt ofwel van steile ambities of een gebrek aan realiteitszin. Het is echter geen van beide. Keek op de Week klonk gewoon lekker en biedt ons de kans een eigenzinnige blik op Bredene en alles wat daarrond ligt -de wereld dus- te ontwikkelen. En u vijf minuutjes per week te amuseren, ergeren of misschien zelfs een geweten te schoppen…

KeekOpDeWeekDame300

Bij de haren getrokkendonald3
“Waar hangt die [Peg] toch uit?”, vroeg u zich de voorbije weken misschien af. Uw bezorgdheid ontroert ons alvast mateloos maar met Partner en ik gaat het goed, dank u.

De afgelopen tijd waren we, zo moet u weten, op expeditie doorheen de hallucinante haardos van de Leider van de Vrije Wereld, het laatste stukje barbarij op deze stilaan oververhitte aardkluit -althans, als we even de ministeriële kabinetten van de excellenties Francken en Demir buiten beschouwing laten.

En ok, die gasten van IS zijn ook niet meteen een toonbeeld van verlichting.

We gingen onder de “amazing” Trumphaardos, kruin zonder gelijke, gewapend met machete, megaföhn en microscoop op zoek naar enig teken van intelligent leven. “To boldly go where no man has gone before”, citeerde Partner de intergalactisch ronddobberende Captain James T. Kirk.

Wat haar overigens een reprimande van mijn voormalige leraar Engels zou opgeleverd hebben (“don’t split your infinitives!”).

De man die door de laatstejaars humaniora klassikaal al eens met zijn voornaam Geert werd aangesproken en zich gezien zijn dresscode gelukkig mocht prijzen in de vroege jaren tachtig te hebben gedoceerd.

Zijn onafscheidelijk geruit colbertje gecombineerd met sjofel gestreept hemd en steevast iets te korte, grijze pantalon vandaag allicht grond voor meewarig hoofdschudden onder modebewuste collega’s en hipster leerlingen.

Met zijn warrige, licht uitdunnende haardos en spitsvondig taalgebruik als een druppel water de ex-rector Rik Torfs trouwens. Maar dan zonder de kapsones en katholieke hypocrisie.

Onverbeterlijk romanticus ook gezien zijn onstuitbare drang om ons tegen beter weten en het gemiddelde klasniveau in Shakespeares “Sonnets” (“Shall I compare thee to a summer’s day”) bij te willen brengen.

Maar ik wijk af. “Hoe we in vredesnaam ongemerkt het gouden met Elnett bijeengehouden oerwoud van Hair Force One binnengeraakt waren?” ongetwijfeld uw volgende vraag. Welnu, het gebeurde tijdens het bezoek van Prima Donald aan onze nationale hellhole.

Een weerbarstige FBI-agent met gezonde afkeer voor bemoeizieke Russen had ons binnengesmokkeld tijdens het NAVO-banket, waarop de leden de opening van hun nieuwe clubhuis (kostprijs een paar miljard) in Evere hadden gefêteerd.

Hij zag onze kans schoon toen zijn nieuwe werkgever heel even werd afgeleid door Theresa May’s pussy, die zich in de schoot van Jean Claude Juncker had genesteld in de hoop een gunstig handelsakkoord voor team GB bijeen te spinnen.

KatTwitteraccount: @Number10cat

Niemand die zich afvroeg hoe Larry, zoals het huisdier van 10 Downing Street zich laat aanspreken, het hermetische bondgenootschap was binnengedrongen. Al helemaal niet de premier van Estland, die uitgerekend op datzelfde ogenblik door Amerika’s Numero Uno hardhandig van zijn menukaart werd bevrijd.

“What is that floating in my soup? Looks like something the cat dragged in from te gutter”, keek de president ontdaan zijn hoofschotel aan. “What’s it called?”

“Gentse waterzooi!”, verbaasde de sterrenchef met hoog mediabereik zich over zoveel culinair analfabetisme. “Eerbetoon aan dat soepkieken uit de Verenihde Staten”, knipoogde Sergio met Zeeuwse tongval naar zijn gniffelende sous-chef.

Vanop de presidentiële schedelpan, verscholen tussen de vakkundig in de plooi gestreken haren, waren Partner en ik de dagen daarna getuige van de voortvarendheid waarmee beslissingen werden getroffen.

“Waar was u toen Trump het klimaatplan naar de verdoemenis ordonneerde?” Wij zullen het alvast nooit vergeten (de inwoners van de Malediven allicht evenmin: ze waren aan het dweilen met de kraan open, in de hoop hun archipel drijvende en de 5 *-resorts uit de branding te houden).

Partner en ik zaten op dat ogenblik dicht tegen de scheiding aan. Of was het een overkam? We zijn er eigenlijk nooit uitgeraakt.

Het is ironisch trouwens dat uitgerekend de Amerikaanse president, in rampenfilms doorgaans als redder van de VS en hun koterij genaamd “de rest van de wereld” opgevoerd, straks de man wordt die de wereld definitief naar de haaien helpt.

Ja zelfs ongenode buitenaardse bezoekers werden in menig Hollywoodfilm bijna eigenhandig door de president terug richting Alfa Centauri gestuurd.

En als er dan toch eens een komeet door de verdedigingsgordel, opgetrokken uit het halve Amerikaanse nucleaire arsenaal, wist te dringen dan had de fictieve president tenminste de wellevendheid om zich met zin voor dramatiek en onverwachte plotwending voor die brok ruimteschroot te gooien.

Niet de golfgekke kraker van het Witte Huis echter. Maar toegegeven, commercieel wel een kei. Voor armageddon nog snel even voor 100 miljard straks overbodige F35’s, tanks en een vliegdekschip gesleten aan de Saoudi’s.

Ok, die carrier kan straks nog van pas komen na het definitief afsmelten van de poolkappen. Handig ook om de bedlakens en keukenhanddoeken, die in Rijad al langer tot de haute couture worden gerekend, te drogen te leggen. En benedendeks plaats zat om het menstruerende deel van de bevolking in te onderwerpen.

Of er ook moeilijke momenten waren tijdens onze tocht door de peroxide jungle? Ik moet bekennen dat de vele uren in de badkamer met zicht op de lillende, naakte vleesmassa van Onze Donny (zoals we hem na verloop van tijd amicaal gingen noemen) niet tot onze prettigste behoorden.

In antwoord op het vermoeden van de betoogster van middelbare leeftijd, die in prime time op het VRT-Journaal de president van een kleine penis verdacht (zich hiermee van eeuwige roem verzekerend bij de plaatselijke KAV-afdeling) kan ik alvast meedelen: u had gelijk.

Kleine piemel. Grote lul.

[Peg]

bono3
Bredenaars onthalen, nieuws brengen en ontspanning bieden
 

Weersverwachting
Bredene
Meer weer in Bredene

 

Bekijk alle albums in de rubriek <<fotoreportages>>