nieuwsbredene

Voor je dagelijkse portie vers nieuws uit Bredene.

horenzeggenlogo

Van horen zeggen ...Jef !

Langs deze weg wensen wij Jef, de webmaster van Nieuwsbredene.be een spoedig herstel

Enkele dagen geleden kregen wij het bericht dat onze Jef moest worden opgenomen voor een heelkundige ingreep

Net deze week was er een evaluatie gepland  van de veel gelezen website

Het succes was vooral te danken aan de inzet, de aanpak en enthousiasme van onze webmaster.

Deze week zullen wij onze redactie, iets vroeger dan voorzien, uitbreiden met enkele nieuwe krachten.  

In onze warme gemeente willen wij vooral en voornamelijk dagelijks plaatselijk nieuws brengen met een positieve benadering.

Het aantal volgers bewijst dat dit elke dag meer en meer wordt gesmaakt!

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Van horen zeggen... voor de vijfde maal !

Net zoals in 1994, 2000, 2006 en 2012 behaalde de lijst van de burgemeester en schepenen ofte sp.a op 14 oktober 2018 opnieuw de volstrekte meerderheid.

En dit volledig tegen de trend in van de nederwaartse spiraal voor de sp.a. In Vlaanderen.

Niet dus in Bredene !

Schepencollege

Met een verjongde lijst werd zelfs nog meer dan 2 procent vooruitgang geboekt.

Het grote stemmenkanon was evenwel burgemeester Steve Vandenberghe die een score van 3.644 stemmen behaalde.

En zie nog dezelfde avond werd bij de bekendmaking van de uitvoerende mandaten een nieuwe verjonging aangekondigd door de zichzelf opvolgende burgemeester.

Erwin Feys blijft 1ste schepen maar binnen uiterlijk na vijf jaar volgt Kelly Spillier hem op.

Ondertussen wordt zij de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad.

Later wordt deze functie overgenomen door Jef Castelein.

Jacques Deroo wordt geen schepen meer maar blijft zetelen in de gemeenteraad en wordt de nieuwe voorzitter van het AGB.

Alain Lyneel, komt in het schepencollege met o.m. de bevoegdheid openbare werken.

Kristien Vanmullem wordt opnieuw schepen en dit voor drie jaar.

Daarna zal Daisy Hoste het schepenmandaat opnemen.

Jens Vanhooren ziet, op zijn vraag, de eerste drie jaar zelf af van een schepenambt en geeft in afwachting de schepensjerp door aan Eddy Gryson, de schepen van Financiën.

Hij blijft ondertussen wel in de gemeenteraad.

De samenwerking met de CD&V wordt verlengd. Kristof Vermeire sluit hierdoor als schepen aan bij de meerderheidsploeg.

De oppositie zal in Bredene bestaan uit 3 leden van N-VA, 1 Open-VLD-er, 3 VB-ers en 1 verkozene voor Groen.

De meerderheid wordt gevormd door 15 sp.a-ers en verkozenen van CD&V.

Op 2 januari gaat de nieuwe gemeenteraad van start !

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Van horen zeggen...El Paraje!

Begin 2012 vestigde Brenda Bussche zich met haar man Filip en de kinderen Moïra en Roisin in Bérchules in Spanje.

In de Alpujarras in de Sierra Nevada.

Paraje1 2
(klik op foto om te vergroten)

Ze namen er een bed en breakfast over, gelegen op een terrein van 20 ha op 1400 meter hoogte.  Beroepshalve was Brenda directeur van de West Vlaamse Provinciale Dienst van het Agentschap Natuur en Bos.  Vanuit deze functie hadden wij contact voor o.m. het Paelsteenveld in Bredene.  Een vriendelijk, sociaal ingestelde dame die vol enthousiasme door het leven ging.

Toen beloofden wij haar om als het paste, haar te bezoeken in de Casa Rural El Paraje in Bérchules, zo'n 2,5 uur rijden met de wagen van Malaga.  En zo gebeurde het na 6 jaar.  Eindelijk!  Op die mooie en heerlijke plek heeft ze veel liefde en leed gedeeld. Eerst kwam er een zoontje bij, namelijk Léon.   Maar in 2015 werd Filip ernstig ziek en overleed er.

Ons bezoek aan El Paraje was een blij weerzien met Brenda.  Ons respect, dat wij reeds hadden voor haar, is nog toegenomen.  Wat een doorzetting, wat een werklust en positieve ingesteldheid.

Paraje1
(klik op foto om te vergroten)

Aan Brenda, Juan en de kinderen onze dank voor de verrijkende dagen.  Het was de moeite en wij hebben met volle teugen genoten van de gastvrijheid.  Een aanrader!  Wie meer wil weten kan een kijkje nemen op www.elparaje.com 

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Het legendarische VPRO-duo Van Kooten en De Bie pakte er ooit mee uit: de Keek op de Week, een bijwijlen confronterende en altijd hilarische kijk op de actualiteit van de voorbije week. Een column dezelfde titel meegeven, getuigt ofwel van steile ambities of een gebrek aan realiteitszin. Het is echter geen van beide. Keek op de Week klonk gewoon lekker en biedt ons de kans een eigenzinnige blik op Bredene en alles wat daarrond ligt -de wereld dus- te ontwikkelen. En u vijf minuutjes per week te amuseren, ergeren of misschien zelfs een geweten te schoppen…

KeekOpDeWeekDame300

Zwerfvuilpraterij

For the record: ik ben een fervent voorstander van de muur tussen de VS en Mexico. Alleen drijven ze het ideetje in The US of A niet ver genoeg. Helemaal goed zou zijn dat ze meteen een muur rond alle 49 staten (eilandstaat Hawaii ontsnapt om evidente redenen aan de maatregel) bouwen. Het is immers niet een kwestie te voorkomen dat Mexicanen het Trumpiaanse rijk in raken. Bedoeling moet zijn dat die geschifte Amerikanen en hun weirdo president de VS niet meer uit (!) komen.

Wat met Air Force One dan, werpt u onder het nuttigen van uw weekendkopje Starbucks terecht op? Of leggen we over The Land of the Free gelijk een deksteen waardoor ook de bovengrondse vluchtroute uitgeschakeld wordt?

Maak u geen zorgen. Dankzij de nieuwe geluidsnormen voor Brussels Airport raakt schreeuwlelijk Donald T nimmer België, “the Capital of Brussels”, binnen. Zelfs zonder Air Force One voldoende geluidsoverlast om ervoor te zorgen dat zijn vlieger hier niet zal landen -laat staan opgaan (Schiphol ongetwijfeld een uitwijkmogelijk, al zeker omdat zijn kapsel hem blijkbaar vooraf is gegaan en geland op Geert Wilders’ kruin).

Slaagt hij er als bij wonder toch in onze failed state binnen te glippen -dit is per slot van rekening het land van de achterpoortjes- dan sturen we meteen het schepencollege van Molenbeek op hem af. Of beter nog: een delegatie van het CD&V-partijbestuur, die The Donald met zijn enerzijds-anderzijds discours in geen tijd horendol zal krijgen. Besluitvorming is in dit land een voortschrijdend proces dat enkel in een retourtje Mars zijn gelijke kent, Don. Geen kwestie van een mediagenieke, ondoordachte pennentrek.

En mocht Hair Force One ondanks deze draconische maatregelen alsnog het federaal parlement halen, dan is hij helemaal een vogel voor de kat. Onder tafel gezopen door de verzamelde Kamer, nog voor hij de plenaire onder zijn zelfverheerlijking kon bedelven. En dan hebben we nog niet eens onze frappant homoseksuele oud-premier Elio in de strijd gegooid.

Het ultieme wapen tegen The Trumpinator zal echter niet in Brussel te vinden zijn, maar 120 km westelijker. Tijdens een werkbezoek aan de Belgische Kust, met zijn dichte drommen rentenierende senioren niet voor niks het Florida aan de Noordzee genoemd, zal His Hairness zich nog geen klein beetje zijn ontmoeting met de Bredense burgemeester beklagen.

Spuitwater uit biologisch afbreekbare bekertjes -Tournée Minérale, quoi!, mosselen met friet in de Mills en eindeloze allusies op een teveel aan plastics in de wereld -een gevoelig onderwerp voor The First Lady, die omwille van een collageenkuur gelukkig verstek moest laten voor deze horrortrip.

“Here in Bredene we accept everyone. Gay, refugees, catholics like my friend and colleague Kristof,….”, zou onze Steve in middelmatig middelbare schoolengels Trump in het niet onaanzienlijke rechteroor fluisteren -op links bleek den Don geheel en onherstelbaar doof.

Naar verluidt zou de helmboswuivende ten lange leste krijsend het Bredense gemeentehuis ontvlucht zijn nadat de burgemeester hem de pro’s en cons van Vincent Mannaerts wintertransferbeleid had proberen toe te lichten.

“Sucker”, had den Don hem, de schuifdeur van het gemeentehuis overbodig dichtgooiend, nageroepen.

“No, no, mister president. We call it football!”, probeerde onze Steve nog te corrigeren. Maar toen had de brave man zich al half hysterisch achter het geblindeerde portier van The Beast, zijn protserige bedrijfswagen die het halve Centrumplein inpalmde, verscholen.

“Get me the f*** out of this stupid country. I will so not come back tot his place. Couldn’t we turn it into one giant golf course? That’ll teach them. They want to drive electric and use solar power instead of our incredible gasoline? I’ll give each of them a golfbuggy. And I will make them pay for it themselves.”

“But I also wanted you to meet our new Princess Carnaval Fantasia!”, riep de burgemeester, zich bijna vergalopperend in zijn tricolore sjerp, de zwarte limo nog na.

“What the hell is this guy talking about?!”, zou de president zich afgevraagd hebben. “Fantasia, isn’t that a Walt Disney movie? You know what? Let’s turn this hellhole into a Walt Disney Theme Park. What a great idea is that!? I’m a so good at being president it hurts. Quick, give me my tweetmachine.”

“Dat zou nogal een mooi alternatief zijn voor Ibiza@The Beach. En daar zullen ze in De Panne niet van terug hebben”, zou de burgemeester in eerste en tweede instantie gedacht hebben. Mocht hij de presidentiële tirade gehoord hebben, natuurlijk. En mocht het al bij de Amerikaanse Numero Uno opgekomen zijn om deze door socialisten geïnfesteerde zandplaat aan de Noordzee met zijn aanwezigheid te vereren.

Wat ons dankzij de versnelde stijging van de zeespiegel na het terugtrekken van de VS uit het klimaatplan gelukkig bespaard zal blijven.

[Peg]

bono3
Bredenaars onthalen, nieuws brengen en ontspanning bieden
 

Weersverwachting
Bredene
Meer weer in Bredene

 

Bekijk alle albums in de rubriek <<fotoreportages>>