nieuwsbredene

Voor je dagelijkse portie vers nieuws uit Bredene.

 
revuurtje


 

Verkeerscontroles met sociale inspectie

politieactiedehaan

De politie van Bredene/De Haan heeft woensdag samen met de sociale inspectie gezamenlijke verkeerscontroles met interceptie gedaan langs de Sluizenstraat te Bredene en de Nieuwe Steenweg in De Haan.

Daarbij werden zo’n 580 voertuigen (waarvan een twintigtal vrachtwagens) gecontroleerd op snelheid. Daarbij waren 104 wagens en twee vrachtwagens in overtreding.

Een Poolse bestuurder flirtte met intrekking van zijn rijbewijs. Hij reed 86 km/u waar 50km/u toegestaan is buiten bebouwde kom.

Dit resulteerde in een onmiddellijke inning van 203 Euro. Nog vijf andere buitenlandse overtreders werden geïntercepteerd en dienden onmiddellijk te betalen.

Verder waren er vier onmiddellijke inningen van 116 € wegens gebruik van de gsm achter het stuur en drie wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel en zes processen verbaal van waarschuwing.

Een voertuig met ernstige technische gebreken werd onmiddellijk begeleid naar het Keuringsbureau voor Motorvoertuigen. De bestuurder dient zich binnen de 14 dagen in regel te stellen en zijn voertuig opnieuw te laten keuren. Een bestelwagen werd in beslag genomen wegens niet-verzekering.

Een persoon met Albanese nationaliteit aan boord van een voertuig bleek niet over geldige identiteitsdocumenten te beschikken.

Hij werd ter beschikking gesteld van Dienst Vreemdelingenzaken en kreeg later een bevel om het grondgebied te verlaten.

De Sociale Inspectie controleerde 32 personen (werknemers + zelfstandigen) en stelde twee inbreuken op de reglementering deeltijdse arbeid vast. Er werd proces-verbaal opgesteld ten laste van de respectievelijke werkgevers.

De politie van Bredene/De Haan zet in op een geïntegreerde aanpak met externe partners en zal dit ook in de toekomst doen.

Bron: Lokale Politie Bredene/De Haan

 
 

bono3
Bredenaars onthalen, nieuws brengen en ontspanning bieden
 

Weersverwachting
Bredene
Meer weer in Bredene

 

Bekijk alle albums in de rubriek <<fotoreportages>>