nieuwsbredene

Voor je dagelijkse portie vers nieuws uit Bredene.

horenzeggenlogo

Van horen zeggen

Bredene de "warmste" gemeente...een tip dat ik onze burgemeester gaf om op het spandoek te plaatsen op 1 mei. Inderdaad een warme gemeente en badplaats !

Ook Bredene had het de voorbij dagen moeilijk met die hitte. Gratis zwemmen in ons verouderde zwembad bracht wat verkoeling. En men ook in het gemeentehuis het hoofd koel houden. Iedereen was er welkom om te genieten van de afkoelende airco. Aandacht voor onze inwoners. Het zal niemand verwonderen dat er eerlang ook wat frisse lucht wordt gevraagd voor de katjes tijdens de gemeenteraad.

Ondertussen diende onze burgemeester preventief maatregelen te treffen. Door code oranje en het aangekondigde onweer werden een aantal activiteiten afgelast.

Maar na regen komt zonneschijn ! Ook in het warme Bredene.

Ook bij nieuwsbredene.be !

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Van horen zeggen... voor de vijfde maal !

Net zoals in 1994, 2000, 2006 en 2012 behaalde de lijst van de burgemeester en schepenen ofte sp.a op 14 oktober 2018 opnieuw de volstrekte meerderheid.

En dit volledig tegen de trend in van de nederwaartse spiraal voor de sp.a. In Vlaanderen.

Niet dus in Bredene !

Schepencollege

Met een verjongde lijst werd zelfs nog meer dan 2 procent vooruitgang geboekt.

Het grote stemmenkanon was evenwel burgemeester Steve Vandenberghe die een score van 3.644 stemmen behaalde.

En zie nog dezelfde avond werd bij de bekendmaking van de uitvoerende mandaten een nieuwe verjonging aangekondigd door de zichzelf opvolgende burgemeester.

Erwin Feys blijft 1ste schepen maar binnen uiterlijk na vijf jaar volgt Kelly Spillier hem op.

Ondertussen wordt zij de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad.

Later wordt deze functie overgenomen door Jef Castelein.

Jacques Deroo wordt geen schepen meer maar blijft zetelen in de gemeenteraad en wordt de nieuwe voorzitter van het AGB.

Alain Lyneel, komt in het schepencollege met o.m. de bevoegdheid openbare werken.

Kristien Vanmullem wordt opnieuw schepen en dit voor drie jaar.

Daarna zal Daisy Hoste het schepenmandaat opnemen.

Jens Vanhooren ziet, op zijn vraag, de eerste drie jaar zelf af van een schepenambt en geeft in afwachting de schepensjerp door aan Eddy Gryson, de schepen van Financiën.

Hij blijft ondertussen wel in de gemeenteraad.

De samenwerking met de CD&V wordt verlengd. Kristof Vermeire sluit hierdoor als schepen aan bij de meerderheidsploeg.

De oppositie zal in Bredene bestaan uit 3 leden van N-VA, 1 Open-VLD-er, 3 VB-ers en 1 verkozene voor Groen.

De meerderheid wordt gevormd door 15 sp.a-ers en verkozenen van CD&V.

Op 2 januari gaat de nieuwe gemeenteraad van start !

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Werken aan nieuw skatepark gestart

In de Merelstraat in Bredene zijn de werken aan het nieuwe skatepark gestart. De plannen van het nieuwe skatepark kwamen tot stand in samenspraak met de jongeren. Ze werden tijdens een uitgebreide inspraakronde bevraagd en zaten ook samen met de ontwerper.

skatepark

“Heel wat Bredense jongeren hebben de voorbije jaren hun skateschoenen versleten op het skatepark aan de Darwin. De laatste jaren werd de roep naar een nieuw en moderner skatepark echter steeds groter. Het gemeentebestuur had oren naar de verzuchtingen van de jongeren en investeert in een gloednieuw skatepark”, verduidelijkt schepen van jeugd Kristien Vanmullem. In februari 2018 werd gestart met het bevragen van jongeren. De jongeren mochten hun ideeën weergeven, waarna er een maquette werd gemaakt. Het gemeentebestuur wilde er zo voor zorgen dat ze hun ‘droomskatepark’ konden vorm geven. Vooral de ondergrond was een heikel punt. De opdracht werd gegund aan firma Public Construct, met als voorwaarde om de skateplaza in samenspraak met de jongeren op maat van skaters te ontwerpen. Public Construct stelde Luca aan als ontwerper voor het Bredense skatepark. De samenwerking tussen de ontwerper en de jongeren verliep uitstekend, zodat na enkele maanden het definitief plan werd neergelegd. Het skatepark wordt uiteindelijk gebouwd ter hoogte van het voetbalterrein in de Merelstraat.

“De skateplaza wordt een verzameling van skatetoestellen met o.a. een skatebowl op een ondergrond van betonverharding. De werken zijn ondertussen gestart. Het gemeentebestuur trekt voor het nieuwe skatepark bijna 100.000 EUR uit”, besluit schepen Kristien Vanmullem. Als de weersomstandigheden het toelaten kunnen de jongeren vanaf het kerstverlof het gloednieuwe skatepark in gebruik nemen.

bono3
Bredenaars onthalen, nieuws brengen en ontspanning bieden
 

Weersverwachting
Bredene
Meer weer in Bredene

 

Bekijk alle albums in de rubriek <<fotoreportages>>