nieuwsbredene

Voor je dagelijkse portie vers nieuws uit Bredene.

horenzeggenlogo

Van horen zeggen

Bredene de "warmste" gemeente...een tip dat ik onze burgemeester gaf om op het spandoek te plaatsen op 1 mei. Inderdaad een warme gemeente en badplaats !

Ook Bredene had het de voorbij dagen moeilijk met die hitte. Gratis zwemmen in ons verouderde zwembad bracht wat verkoeling. En men ook in het gemeentehuis het hoofd koel houden. Iedereen was er welkom om te genieten van de afkoelende airco. Aandacht voor onze inwoners. Het zal niemand verwonderen dat er eerlang ook wat frisse lucht wordt gevraagd voor de katjes tijdens de gemeenteraad.

Ondertussen diende onze burgemeester preventief maatregelen te treffen. Door code oranje en het aangekondigde onweer werden een aantal activiteiten afgelast.

Maar na regen komt zonneschijn ! Ook in het warme Bredene.

Ook bij nieuwsbredene.be !

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Van horen zeggen... voor de vijfde maal !

Net zoals in 1994, 2000, 2006 en 2012 behaalde de lijst van de burgemeester en schepenen ofte sp.a op 14 oktober 2018 opnieuw de volstrekte meerderheid.

En dit volledig tegen de trend in van de nederwaartse spiraal voor de sp.a. In Vlaanderen.

Niet dus in Bredene !

Schepencollege

Met een verjongde lijst werd zelfs nog meer dan 2 procent vooruitgang geboekt.

Het grote stemmenkanon was evenwel burgemeester Steve Vandenberghe die een score van 3.644 stemmen behaalde.

En zie nog dezelfde avond werd bij de bekendmaking van de uitvoerende mandaten een nieuwe verjonging aangekondigd door de zichzelf opvolgende burgemeester.

Erwin Feys blijft 1ste schepen maar binnen uiterlijk na vijf jaar volgt Kelly Spillier hem op.

Ondertussen wordt zij de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad.

Later wordt deze functie overgenomen door Jef Castelein.

Jacques Deroo wordt geen schepen meer maar blijft zetelen in de gemeenteraad en wordt de nieuwe voorzitter van het AGB.

Alain Lyneel, komt in het schepencollege met o.m. de bevoegdheid openbare werken.

Kristien Vanmullem wordt opnieuw schepen en dit voor drie jaar.

Daarna zal Daisy Hoste het schepenmandaat opnemen.

Jens Vanhooren ziet, op zijn vraag, de eerste drie jaar zelf af van een schepenambt en geeft in afwachting de schepensjerp door aan Eddy Gryson, de schepen van Financiën.

Hij blijft ondertussen wel in de gemeenteraad.

De samenwerking met de CD&V wordt verlengd. Kristof Vermeire sluit hierdoor als schepen aan bij de meerderheidsploeg.

De oppositie zal in Bredene bestaan uit 3 leden van N-VA, 1 Open-VLD-er, 3 VB-ers en 1 verkozene voor Groen.

De meerderheid wordt gevormd door 15 sp.a-ers en verkozenen van CD&V.

Op 2 januari gaat de nieuwe gemeenteraad van start !

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Bredene pakt verkeersproblemen Kapelstraat aan

WerkenKapelstraat LR

Volgende week, op 11 september, starten ingrijpende werken in de Kapelstraat, tussen Brusselstraat en Gentstraat. Omdat de Watergroep een nieuwe waterleiding zal aanleggen, starten de werken vroeger dan verwacht.

De werken zorgen er vanaf woensdag 11 september voor dat de Kapelstraat is afgesloten voor alle autoverkeer tussen de Gentstraat en Brusselstraat. Het gemeentebestuur ziet er op toe dat alle handelszaken bereikbaar blijven.

“Ter hoogte van de parking ‘Shopping Duinen’ zijn er regelmatig verkeersopstoppingen door het parkeren van vrachtwagens op de rijbaan.
Het aanleggen van een afzonderlijke laad- en loszone en de daarmee gepaard gaande herinrichting van de Kapelstraat moet hieraan een oplossing bieden.

Bovendien heeft ons bestuur van het Agentschap Wegen en Verkeer verkregen dat een extra afrit van de Koninklijke Baan kan worden gerealiseerd ter hoogte van parking ‘Shopping Duinen’”, geeft burgemeester Steve Vandenberghe aan. Het gemeentebestuur trekt voor deze werken ruim 1 miljoen EUR uit.

Nieuwe afrit, laad- en loszone én herinrichting parking

Tijdens de opmaak van het citymarketingplan werd duidelijk dat Bredene nood heeft aan een nieuwe afrit van de Koninklijke Baan. Deze afrit moet ervoor zorgen dat men makkelijk het toeristisch centrum van Bredene kan binnenrijden.

WerkenKapelstraat2

“We hebben hiervoor lang onderhandeld met het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid. De afrit zorgt ervoor dat bezoekers onmiddellijk op de parking Shopping Duinen rijden” zegt schepen van openbare werken Erwin Feys. Tegelijkertijd maakt het gemeentebestuur werk van de herinrichting van de parking Shopping Duinen.

In de Kapelstraat wordt een laad- en loszone voor vrachtwagens gecreëerd ter hoogte van de supermarkten. Het gemeentebestuur wil hiermee een einde maken aan de verkeersopstoppingen in deze straat die er vooral tijdens de zomermaanden voor zorgen dat er in de Kapelstraat moeilijk doorgaand verkeer is.

Er komt een asverschuiving in de Kapelstraat en een laad- en loszone die moet zorgen dat warenhuizen Lidl, Delhaize en Albert Heijn kunnen bevoorraad worden. Ook de parking zelf wordt helemaal heringericht.

3 fases

De werken in de Kapelstraat zijn in drie grote fases opgedeeld. De 1e fase start op 11 september met de heraanleg van nutsleidingen en aansluitend de wegenwerken in de Kapelstraat.

Deze wegenwerken omvatten de asverschuiving en de aanleg van een laad- en loszone in de Kapelstraat. Tijdens deze fase zal de Kapelstraat volledig onderbroken zijn tussen Gent- en Brusselstraat.

In een 2e fase wordt de parking Shopping Duinen helemaal heraangelegd. Tijdens deze werken zal er opnieuw verkeer mogelijk zijn in de Kapelstraat. “Van zodra de aannemer gekend is kunnen we een definitieve timing opstellen maar wij streven ernaar dat de 1ste en de 2e fase vóór het paasverlof 2020 zijn voltooid”, zegt schepen van openbare werken Erwin Feys.

De 3e en laatste fase is de aanleg van een afrit van de Koninklijke Baan ter hoogte van parking Shopping Duinen. Deze fase start na het paasverlof 2020.

Handelszaken blijven bereikbaar, 28 bijkomende parkeerplaatsen

Parking ‘Shopping Duinen’ zal via een toegangsweg ter hoogte van het Duinenplein (tegenover de Gentstraat) bereikbaar zijn voor toelevering van de handelaars en voor klanten. Deze toelevering zal mogelijk zijn elke dag tussen 6 en 10 uur ’s morgens.

Vanaf 10u30 wordt de parking vrijgegeven voor personenwagens en zal het niet langer mogelijk zijn om met grote vrachtwagens de winkels te bevoorraden.

Op het Duinenplein komen 28 bijkomende parkeerplaatsen. Vanaf de start van de werken wordt parkeren op de parking Shopping Duinen en een gedeelte van het marktplein gratis.

Tijdens de periode dat de Kapelstraat volledig onderbroken is zal het doorgaand verkeer gebruik moeten maken van de Koninklijke Baan. Voor de inwoners uit de achterliggende Oude-Duinenwijk (Golfstraat, Antwerpenstraat, Gentstraat, Brusselstraat, Aalststraat, Hasseltstraat, Rozenlaan) wordt een omleiding voorzien zodat zij de Kapelstraat kunnen bereiken. De verkeerscirculatie wordt hier aangepast.

Hinder door organisatie Manifiesta

Tijdens het weekend van 21 en 22 september wordt, naar jaarlijkse gewoonte, om en rond het MEC Staf Versluys opnieuw het evenement Manifiesta georganiseerd.

Omwille van noodzakelijke logistieke, praktische en veiligheidsredenen wordt voor deze editie een afgesloten werfzone gecreëerd ter hoogte van de parkings MEC I, II en III gedurende de opbouw, de afbouw en tijdens het festivalweekend.

Dit betekent dat de Kapelstraat BIJKOMEND onderbroken zal zijn ter hoogte van het MEC Staf Versluys vanaf 11 tot en met 27 september. De handelaars blijven bereikbaar.

bono3
Bredenaars onthalen, nieuws brengen en ontspanning bieden
 

Weersverwachting
Bredene
Meer weer in Bredene

 

Bekijk alle albums in de rubriek <<fotoreportages>>