nieuwsbredene

Voor je dagelijkse portie vers nieuws uit Bredene.

horenzeggenlogo

Van horen zeggen

Bredene de "warmste" gemeente...een tip dat ik onze burgemeester gaf om op het spandoek te plaatsen op 1 mei. Inderdaad een warme gemeente en badplaats !

Ook Bredene had het de voorbij dagen moeilijk met die hitte. Gratis zwemmen in ons verouderde zwembad bracht wat verkoeling. En men ook in het gemeentehuis het hoofd koel houden. Iedereen was er welkom om te genieten van de afkoelende airco. Aandacht voor onze inwoners. Het zal niemand verwonderen dat er eerlang ook wat frisse lucht wordt gevraagd voor de katjes tijdens de gemeenteraad.

Ondertussen diende onze burgemeester preventief maatregelen te treffen. Door code oranje en het aangekondigde onweer werden een aantal activiteiten afgelast.

Maar na regen komt zonneschijn ! Ook in het warme Bredene.

Ook bij nieuwsbredene.be !

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Van horen zeggen... voor de vijfde maal !

Net zoals in 1994, 2000, 2006 en 2012 behaalde de lijst van de burgemeester en schepenen ofte sp.a op 14 oktober 2018 opnieuw de volstrekte meerderheid.

En dit volledig tegen de trend in van de nederwaartse spiraal voor de sp.a. In Vlaanderen.

Niet dus in Bredene !

Schepencollege

Met een verjongde lijst werd zelfs nog meer dan 2 procent vooruitgang geboekt.

Het grote stemmenkanon was evenwel burgemeester Steve Vandenberghe die een score van 3.644 stemmen behaalde.

En zie nog dezelfde avond werd bij de bekendmaking van de uitvoerende mandaten een nieuwe verjonging aangekondigd door de zichzelf opvolgende burgemeester.

Erwin Feys blijft 1ste schepen maar binnen uiterlijk na vijf jaar volgt Kelly Spillier hem op.

Ondertussen wordt zij de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad.

Later wordt deze functie overgenomen door Jef Castelein.

Jacques Deroo wordt geen schepen meer maar blijft zetelen in de gemeenteraad en wordt de nieuwe voorzitter van het AGB.

Alain Lyneel, komt in het schepencollege met o.m. de bevoegdheid openbare werken.

Kristien Vanmullem wordt opnieuw schepen en dit voor drie jaar.

Daarna zal Daisy Hoste het schepenmandaat opnemen.

Jens Vanhooren ziet, op zijn vraag, de eerste drie jaar zelf af van een schepenambt en geeft in afwachting de schepensjerp door aan Eddy Gryson, de schepen van Financiën.

Hij blijft ondertussen wel in de gemeenteraad.

De samenwerking met de CD&V wordt verlengd. Kristof Vermeire sluit hierdoor als schepen aan bij de meerderheidsploeg.

De oppositie zal in Bredene bestaan uit 3 leden van N-VA, 1 Open-VLD-er, 3 VB-ers en 1 verkozene voor Groen.

De meerderheid wordt gevormd door 15 sp.a-ers en verkozenen van CD&V.

Op 2 januari gaat de nieuwe gemeenteraad van start !

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Matthieu is klaar om het kanaal te trotseren

Bonné

Bredenaar Matthieu Bonne (25j) wacht deze week op een “GO” om zijn volgende uitdaging aan te vatten. We lezen het volgende op zijn sociale media en laten jullie graag even meelezen.

Matthieu: “Voor de laatste keer dit jaar uit het Belgisch water gekropen met gemengde emoties, want dit betekent ook het einde van mijn voorbereiding voor #MyNorthSeaChallenge2019.

Verdorie, ik kan het niet helpen om terug te kijken op hoe gek de weg naar het kanaal eigenlijk is geweest. Het begon allemaal in het zwembad.
Die ontelbare baantjes trekken.

Het veroorzaakte veel moeilijke momenten in mijn hoofd. In mei ben ik overgestapt op open water (Spuikom Bredene), afwisselend met nog zwembadtrainingen.

Vanaf half juni gaf ik mezelf helemaal over aan de zee en ging er eigenlijk niet meer weg.Ontelbare uren werk en lange sessies van 6-8-10 uur tot uiteindelijk een zwembeurt van 12 uur en 31 K om het af te maken!!

Tussendoor ging ik op trainingskamp naar het prachtige Tirol in Oostenrijk. Wat de meeste niet weten is dat ik eigenlijk nog voor iets anders trainde ook. Iets die in juli plaatsvond (later meer hierover).

Ik combineerde mijn zwemtrainingen met loop en kracht trainingen. Zo waren er dagen dat ik s’morgens 10 K ging zwemmen en s’avonds nog eens 25-30 K met gewichtvest ging lopen ook.

Het was waanzin. Het waren de meest intense 6 maanden van mijn leven tot nu toe en ik heb er elke seconde van “genoten”. Ik wil mijn coach Stefaan Maene Olympian bedanken om me niet enkel een zwemmer te maken, maar een lange afstandszwemmer!!! In 6 maanden tijd!!!

Je werd niet alleen mijn coach, maar ook een echte vriend. Ik heb in het proces kracht en ongeveer 12 kilo lichaamsgewicht bijgekomen, bedankt Schaubroeck Martijn om me daarbij te helpen!

Bedankt aan mijn sponsors Hiddit, LAGO Brugge Olympia, Speedo Belgium en Apotheek Duinen Bredene. 5 september vertrek ik naar Dover, Engeland, waar we zullen wachten op een goeie weersvoorspelling om mijn overtocht aan te vatten.

Ik verwacht om tussen 8 en 13 september over te zwemmen, maar op dit moment is niets zeker. We zijn afhankelijk van het weer. Alles zal duidelijk vermeld worden.

Ook voor diegene die mij komen opwachten in Frankrijk. Geduld hebben en rusten is nu de boodschap.Dat de grote dag er maar snel mag zijn.
IK WIL ZWEMMEN!!!!” klinkt het bij de enthousiaste zwemmer.

Namens Nieuwsbredene.be wensen we Matthieu alvast heel veel succes en een veilige overtocht toe!
#goodluck #blijvenzwemmen #GOforit

bono3
Bredenaars onthalen, nieuws brengen en ontspanning bieden
 

Weersverwachting
Bredene
Meer weer in Bredene

 

Bekijk alle albums in de rubriek <<fotoreportages>>