nieuwsbredene

Voor je dagelijkse portie vers nieuws uit Bredene.

horenzeggenlogo

Van horen zeggen

Bredene de "warmste" gemeente...een tip dat ik onze burgemeester gaf om op het spandoek te plaatsen op 1 mei. Inderdaad een warme gemeente en badplaats !

Ook Bredene had het de voorbij dagen moeilijk met die hitte. Gratis zwemmen in ons verouderde zwembad bracht wat verkoeling. En men ook in het gemeentehuis het hoofd koel houden. Iedereen was er welkom om te genieten van de afkoelende airco. Aandacht voor onze inwoners. Het zal niemand verwonderen dat er eerlang ook wat frisse lucht wordt gevraagd voor de katjes tijdens de gemeenteraad.

Ondertussen diende onze burgemeester preventief maatregelen te treffen. Door code oranje en het aangekondigde onweer werden een aantal activiteiten afgelast.

Maar na regen komt zonneschijn ! Ook in het warme Bredene.

Ook bij nieuwsbredene.be !

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Van horen zeggen... voor de vijfde maal !

Net zoals in 1994, 2000, 2006 en 2012 behaalde de lijst van de burgemeester en schepenen ofte sp.a op 14 oktober 2018 opnieuw de volstrekte meerderheid.

En dit volledig tegen de trend in van de nederwaartse spiraal voor de sp.a. In Vlaanderen.

Niet dus in Bredene !

Schepencollege

Met een verjongde lijst werd zelfs nog meer dan 2 procent vooruitgang geboekt.

Het grote stemmenkanon was evenwel burgemeester Steve Vandenberghe die een score van 3.644 stemmen behaalde.

En zie nog dezelfde avond werd bij de bekendmaking van de uitvoerende mandaten een nieuwe verjonging aangekondigd door de zichzelf opvolgende burgemeester.

Erwin Feys blijft 1ste schepen maar binnen uiterlijk na vijf jaar volgt Kelly Spillier hem op.

Ondertussen wordt zij de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad.

Later wordt deze functie overgenomen door Jef Castelein.

Jacques Deroo wordt geen schepen meer maar blijft zetelen in de gemeenteraad en wordt de nieuwe voorzitter van het AGB.

Alain Lyneel, komt in het schepencollege met o.m. de bevoegdheid openbare werken.

Kristien Vanmullem wordt opnieuw schepen en dit voor drie jaar.

Daarna zal Daisy Hoste het schepenmandaat opnemen.

Jens Vanhooren ziet, op zijn vraag, de eerste drie jaar zelf af van een schepenambt en geeft in afwachting de schepensjerp door aan Eddy Gryson, de schepen van Financiën.

Hij blijft ondertussen wel in de gemeenteraad.

De samenwerking met de CD&V wordt verlengd. Kristof Vermeire sluit hierdoor als schepen aan bij de meerderheidsploeg.

De oppositie zal in Bredene bestaan uit 3 leden van N-VA, 1 Open-VLD-er, 3 VB-ers en 1 verkozene voor Groen.

De meerderheid wordt gevormd door 15 sp.a-ers en verkozenen van CD&V.

Op 2 januari gaat de nieuwe gemeenteraad van start !

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Bijzaak wordt hoofdzaak

Bijen 31

Donderdagavond werd de bijententoonstelling, “Bijzaak wordt hoofdzaak”, geopend in het Staf Versluyscentrum. Deze is nog te bezichtigen tot en met 27 juni 2019 en is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van het MEC Staf Versluys. 

Schepen Alain Lynneel was dan ook heel erg trots om te kunnen aankondigen dat het gemeentebestuur het label van “bijenvriendelijke gemeente” mocht ontvangen.

In juni vorig jaar kwam de jury van de vereniging voor openbaar groen en week van de Bij op bezoek naar onze gemeente. Ze bezochten verschillende plaatsen waar de laatste jaren bijenvriendelijke inspanningen gebeurden o.a. nabij het milieu- en recyclagepark, insectenhotel bij de bibliotheek, het geboortebos, de nieuwe aanplanting bij het rondpunt aan de Fritz Vinckelaan, ...

In 2018 werd er ook een korte vorming georganiseerd voor het personeel van de groendienst rond ‘bijenvriendelijk groenbeheer’.

De jury was lovend over de huidige realisaties. In december werd de prijs afgehaald in Beveren. Bredene kreeg meteen bij zijn eerste deelname 2 bijenlogo’s, het maximaal te verkrijgen bijenlogo’s is 3 bijtjes.

Tijdens de Week van de Bij van 2 tot 9 juni, worden deze borden onthuld, misschien heb je ze al gezien aan Den Hof, het milieu- en recyclagepark,…

Bredene wil dan ook nog heel wat extra inspanningen leveren om de “bijenvriendelijkste gemeente” te worden.

Ook de inwoners zullen hierin betrokken worden, net zoals nu reeds de lagere scholen uitgenodigd worden om samen met een imker de tentoonstelling te bezoeken.
Ze krijgen er dan ook een bijenkrant, zakjes bloemenzaad en het kinderboek 100 kindervragen mee voor de klasbibliotheek.

Dit kinderboek werd o.a. geschreven door Bart Vandepoele, die ondertussen zijn nieuw boek voorstelt ‘Zakboek voor de bijentuin’ , een boek voor grote kinderen die de bijen willen helpen.

Burgemeester Steve Vandenberghe bedankte één van onze bekende imkers uit Bredene, Bart Vandepoele en zijn team voor hun BIJzonder engagement en leerrijke uitleg.

bono3
Bredenaars onthalen, nieuws brengen en ontspanning bieden
 

Weersverwachting
Bredene
Meer weer in Bredene

 

Bekijk alle albums in de rubriek <<fotoreportages>>