nieuwsbredene

Voor je dagelijkse portie vers nieuws uit Bredene.

horenzeggenlogo

Van horen zeggen

Bredene de "warmste" gemeente...een tip dat ik onze burgemeester gaf om op het spandoek te plaatsen op 1 mei. Inderdaad een warme gemeente en badplaats !

Ook Bredene had het de voorbij dagen moeilijk met die hitte. Gratis zwemmen in ons verouderde zwembad bracht wat verkoeling. En men ook in het gemeentehuis het hoofd koel houden. Iedereen was er welkom om te genieten van de afkoelende airco. Aandacht voor onze inwoners. Het zal niemand verwonderen dat er eerlang ook wat frisse lucht wordt gevraagd voor de katjes tijdens de gemeenteraad.

Ondertussen diende onze burgemeester preventief maatregelen te treffen. Door code oranje en het aangekondigde onweer werden een aantal activiteiten afgelast.

Maar na regen komt zonneschijn ! Ook in het warme Bredene.

Ook bij nieuwsbredene.be !

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Van horen zeggen... voor de vijfde maal !

Net zoals in 1994, 2000, 2006 en 2012 behaalde de lijst van de burgemeester en schepenen ofte sp.a op 14 oktober 2018 opnieuw de volstrekte meerderheid.

En dit volledig tegen de trend in van de nederwaartse spiraal voor de sp.a. In Vlaanderen.

Niet dus in Bredene !

Schepencollege

Met een verjongde lijst werd zelfs nog meer dan 2 procent vooruitgang geboekt.

Het grote stemmenkanon was evenwel burgemeester Steve Vandenberghe die een score van 3.644 stemmen behaalde.

En zie nog dezelfde avond werd bij de bekendmaking van de uitvoerende mandaten een nieuwe verjonging aangekondigd door de zichzelf opvolgende burgemeester.

Erwin Feys blijft 1ste schepen maar binnen uiterlijk na vijf jaar volgt Kelly Spillier hem op.

Ondertussen wordt zij de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad.

Later wordt deze functie overgenomen door Jef Castelein.

Jacques Deroo wordt geen schepen meer maar blijft zetelen in de gemeenteraad en wordt de nieuwe voorzitter van het AGB.

Alain Lyneel, komt in het schepencollege met o.m. de bevoegdheid openbare werken.

Kristien Vanmullem wordt opnieuw schepen en dit voor drie jaar.

Daarna zal Daisy Hoste het schepenmandaat opnemen.

Jens Vanhooren ziet, op zijn vraag, de eerste drie jaar zelf af van een schepenambt en geeft in afwachting de schepensjerp door aan Eddy Gryson, de schepen van Financiën.

Hij blijft ondertussen wel in de gemeenteraad.

De samenwerking met de CD&V wordt verlengd. Kristof Vermeire sluit hierdoor als schepen aan bij de meerderheidsploeg.

De oppositie zal in Bredene bestaan uit 3 leden van N-VA, 1 Open-VLD-er, 3 VB-ers en 1 verkozene voor Groen.

De meerderheid wordt gevormd door 15 sp.a-ers en verkozenen van CD&V.

Op 2 januari gaat de nieuwe gemeenteraad van start !

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Inbrekersfamilie veroordeeld

Justitie

Een familie van Joegoslavische origine heeft in de Brugse rechtbank celstraffen tot vier jaar gekregen voor in totaal 42-auto-inbraken aan de Belgische kust.

Een 19-jarige Italiaan pleegde de feiten samen met zijn tante, oom, neef en nicht. De Belgische kust werd in juni en juli vorig jaar geteisterd door inbraken in voertuigen.

De lokale politie hield dan ook een extra oogje in het zeil. “De inbraken vonden telkens plaats in kampeerwagens van toeristen, die kort geparkeerd stonden langs de weg of op niet-afgesloten parkings”, sprak de procureur.

“De modus operandi keerde ook steeds opnieuw terug. De daders pleegden glasbraak en forceerden nadien het slot van de voertuigen. De buit bestond uit gsm’s, kledij, kinderspeelgoed en andere spullen.”

Tante en nonkel

Op 16 juli merkte een politiepatrouille een 19-jarige Italiaan van Joegoslavische origine op in de buurt van enkele kampeerwagens langs de Koninklijke Baan in Bredene.

Michele A. bleek een schroevendraaier op zak te hebben en werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij werd maandagmorgen veroordeeld voor liefst 30 inbraken en 1 poging daartoe, onder meer ook in De Haan, Oostende en Nieuwpoort.

De rechter legde hem een voorwaardelijke celstraf van 30 maanden op, waardoor A. na een jaar voorhechtenis de gevangenis mag verlaten. Ook zijn tante, oom, neef en nicht werden veroordeeld voor in totaal 42 feiten.

“Beklaagde verklaarde dat hij zijn simkaart en gsm kreeg van zijn tante. Het nummer van de vrouw werd gebruikt in liefst vijf toestellen, waarvan één gestolen werd bij een inbraak in Oostende.”

Na de arrestatie van Michele A. verlegde zijn familie hun werkterrein naar Nederland. Ze werden er op 20 augustus opgepakt in een lopend onderzoek van de plaatselijke recherche in een kampeerwagen met Duitse nummerplaat.

Aan boord lagen tal van goederen die ook in België gestolen waren. De nonkel en tante van A. kregen maandagmorgen beiden 4 jaar cel. Zijn neef en nicht kregen een effectieve gevangenisstraf van 30 maanden.

Bron: HLN.be - Siebe De Voogt

bono3
Bredenaars onthalen, nieuws brengen en ontspanning bieden
 

Weersverwachting
Bredene
Meer weer in Bredene

 

Bekijk alle albums in de rubriek <<fotoreportages>>