nieuwsbredene

Voor je dagelijkse portie vers nieuws uit Bredene.

horenzeggenlogo

Van horen zeggen ...Jef !

Langs deze weg wensen wij Jef, de webmaster van Nieuwsbredene.be een spoedig herstel

Enkele dagen geleden kregen wij het bericht dat onze Jef moest worden opgenomen voor een heelkundige ingreep

Net deze week was er een evaluatie gepland  van de veel gelezen website

Het succes was vooral te danken aan de inzet, de aanpak en enthousiasme van onze webmaster.

Deze week zullen wij onze redactie, iets vroeger dan voorzien, uitbreiden met enkele nieuwe krachten.  

In onze warme gemeente willen wij vooral en voornamelijk dagelijks plaatselijk nieuws brengen met een positieve benadering.

Het aantal volgers bewijst dat dit elke dag meer en meer wordt gesmaakt!

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Van horen zeggen... voor de vijfde maal !

Net zoals in 1994, 2000, 2006 en 2012 behaalde de lijst van de burgemeester en schepenen ofte sp.a op 14 oktober 2018 opnieuw de volstrekte meerderheid.

En dit volledig tegen de trend in van de nederwaartse spiraal voor de sp.a. In Vlaanderen.

Niet dus in Bredene !

Schepencollege

Met een verjongde lijst werd zelfs nog meer dan 2 procent vooruitgang geboekt.

Het grote stemmenkanon was evenwel burgemeester Steve Vandenberghe die een score van 3.644 stemmen behaalde.

En zie nog dezelfde avond werd bij de bekendmaking van de uitvoerende mandaten een nieuwe verjonging aangekondigd door de zichzelf opvolgende burgemeester.

Erwin Feys blijft 1ste schepen maar binnen uiterlijk na vijf jaar volgt Kelly Spillier hem op.

Ondertussen wordt zij de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad.

Later wordt deze functie overgenomen door Jef Castelein.

Jacques Deroo wordt geen schepen meer maar blijft zetelen in de gemeenteraad en wordt de nieuwe voorzitter van het AGB.

Alain Lyneel, komt in het schepencollege met o.m. de bevoegdheid openbare werken.

Kristien Vanmullem wordt opnieuw schepen en dit voor drie jaar.

Daarna zal Daisy Hoste het schepenmandaat opnemen.

Jens Vanhooren ziet, op zijn vraag, de eerste drie jaar zelf af van een schepenambt en geeft in afwachting de schepensjerp door aan Eddy Gryson, de schepen van Financiën.

Hij blijft ondertussen wel in de gemeenteraad.

De samenwerking met de CD&V wordt verlengd. Kristof Vermeire sluit hierdoor als schepen aan bij de meerderheidsploeg.

De oppositie zal in Bredene bestaan uit 3 leden van N-VA, 1 Open-VLD-er, 3 VB-ers en 1 verkozene voor Groen.

De meerderheid wordt gevormd door 15 sp.a-ers en verkozenen van CD&V.

Op 2 januari gaat de nieuwe gemeenteraad van start !

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Van horen zeggen...El Paraje!

Begin 2012 vestigde Brenda Bussche zich met haar man Filip en de kinderen Moïra en Roisin in Bérchules in Spanje.

In de Alpujarras in de Sierra Nevada.

Paraje1 2
(klik op foto om te vergroten)

Ze namen er een bed en breakfast over, gelegen op een terrein van 20 ha op 1400 meter hoogte.  Beroepshalve was Brenda directeur van de West Vlaamse Provinciale Dienst van het Agentschap Natuur en Bos.  Vanuit deze functie hadden wij contact voor o.m. het Paelsteenveld in Bredene.  Een vriendelijk, sociaal ingestelde dame die vol enthousiasme door het leven ging.

Toen beloofden wij haar om als het paste, haar te bezoeken in de Casa Rural El Paraje in Bérchules, zo'n 2,5 uur rijden met de wagen van Malaga.  En zo gebeurde het na 6 jaar.  Eindelijk!  Op die mooie en heerlijke plek heeft ze veel liefde en leed gedeeld. Eerst kwam er een zoontje bij, namelijk Léon.   Maar in 2015 werd Filip ernstig ziek en overleed er.

Ons bezoek aan El Paraje was een blij weerzien met Brenda.  Ons respect, dat wij reeds hadden voor haar, is nog toegenomen.  Wat een doorzetting, wat een werklust en positieve ingesteldheid.

Paraje1
(klik op foto om te vergroten)

Aan Brenda, Juan en de kinderen onze dank voor de verrijkende dagen.  Het was de moeite en wij hebben met volle teugen genoten van de gastvrijheid.  Een aanrader!  Wie meer wil weten kan een kijkje nemen op www.elparaje.com 

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Exclusieve opleiding particuliere schoonmaak voor Dienstenbedrijf BOD

foto8

Dienstenbedrijf Bredene-Oudenburg-De Haan (BOD) is voortdurend op zoek naar gemotiveerde medewerkers die instaan voor het poetsen van particuliere woningen.

Ook op vandaag heeft BOD meerdere openstaande vacatures. De krappe arbeidsmarkt maakt echter enige creativiteit in het aanwerven van nieuw personeel noodzakelijk.

Op vraag van Dienstenbedrijf BOD werkte de VDAB bijgevolg een unieke opleiding op maat uit. Deze wordt samen met BOD georganiseerd. Een unieke kans voor werkzoekenden om een opleiding te volgen en op die manier straks onmiddellijk aan de slag te kunnen bij BOD als huishoudhulp.

Uniek door praktijkopleiding in simulatiewoningen
Het unieke is dat de opleiding enerzijds in de gebouwen van de VDAB wordt gegeven en anderzijds in simulatiewoningen die BOD ter beschikking stelt.

De cursisten leren het vak van huishoudhulp dus niet enkel in een opleidingslokaal maar ook in echte woningen… De opleiding duurt 10 dagen. De cursist leert de kneepjes van het schoonmaakvak en ervaart waar hij op moet letten tijdens het poetsen bij mensen thuis.

BOD ?

Dienstenbedrijf Bredene-Oudenburg-De Haan (BOD) is een dienstenchequebedrijf dat in januari 2005 werd opgericht op initiatief van de lokale besturen van deze drie gemeenten.

Met 320 werknemers is dit bedrijf inmiddels één van de grootste werkgevers uit de regio. Deze onderneming met sociaal oogmerk die heel wat voordelen biedt aan zijn medewerkers is ook gekend als een werknemersvriendelijke werkgever.

Er is echter nog steeds een stijgende vraag naar huishoudhulp en strijkdiensten. Om BOD toe te laten aan deze stijgende vraag te kunnen voldoen en voldoende nieuw geschikt personeel te kunnen aanwerven, werkte de VDAB een exclusieve opleiding op maat van het bedrijf en de cursisten uit.

De opleiding is eveneens uniek omdat het een samenwerking betreft tussen de VDAB, Dienstenbedrijf BOD en het intercommunaal samenwerkingsverband Perspectief dat actief is rond sociale economie.

Er zijn momenteel heel wat openstaande vacatures bij Dienstenbedrijf BOD. Elke cursist die het opleidingstraject succesvol afrondt, kan dan ook onmiddellijk aan de slag. Elke nieuwe medewerker krijgt bovendien meer dan ruime begeleiding en coaching.

Kandidaten met interesse voor een job/opleiding ?
Geen ervaring bij de opstart van de opleiding is geen probleem. Motivatie en correcte ingesteldheid zijn de belangrijkste troeven bij een opstart.

Kandidaten voor een nieuwe opleiding of onmiddellijke tewerkstelling kunnen zich steeds melden. Contacteer hiervoor BOD Dienstenbedrijf via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of op 059/80 74 26.

bono3
Bredenaars onthalen, nieuws brengen en ontspanning bieden
 

Weersverwachting
Bredene
Meer weer in Bredene

 

Bekijk alle albums in de rubriek <<fotoreportages>>