Daguitstap Zeeland met Vief

Zeelandbrug

Vief Bredene organiseert een daguitstap “De Visserij en gebruiken van toen en de Deltawerken van nu” naar Zeeland op woensdag 19 juni 2019.

Opstap om 7.30 uur aan het gemeentehuis van Bredene, Centrumplein 1 te 8450 Bredene

De aankomst is voorzien in Arnemuiden, in het vissers- en streekmuseum met een degustatie van een Zeeuwse bolus en koffie/thee. In het voormalig stadhuis van Arnemuiden krijgen wij een beeld van de streekdracht, de visserij, archeologische vondsten, religieus en maritiem erfgoed, zoutnering, een stiltekamer en de thematentoonstelling over het Arnemuidse brandweerkorps.

Ook kan u ’t Uusje van Eine bezoeken, een compleet ingericht huisje uit de jaren ’30.

Na dit indrukwekkend mooi museum gaan we vervolgens naar het restaurant van Van Der Valk voor een uitgebreide lunch (buffet van voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en desserts) met water, enkele sappen en koffie/thee inbegrepen.

In de namiddag brengt de daggids ons via een autocarrit doorheen Zuid en Noord Beveland met een korte halte aan de Oosterscheldekering nabij Neeltje Jans met een mooi panorama over dit deel van de Deltawerken. Verder gaan we naar het markizaatstadje Veere.

We stoppen er voor een wandeling doorheen het historisch centrum met de prachtige Schotse huizen, de Campveerse toren, het sierlijk oud stadhuis, het haventje, de Grote Kerk… en wat vrije tijd. We vatten de terugweg aan doorheen de Westerscheldetunnel.

De thuiskomst in Bredene is voorzien om 19.30 uur.

Prijs: € 55 - (daggids, bezoek vissers- en streekmuseum met koffie/thee en bolus, lunch, rondrit deltawerken, wandeling Veere en autocar inbegrepen)

Inschrijven is betalen vóór dinsdag 30 april 2019 op het rekeningnummer van Vief Bredene BE54 9730 8487 1697 met mededeling Zeeland 2019 – naam – aantal personen.

Info en inschrijvingen? Vief Bredene | Tel. 059 32 50 50 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.viefwest.be/Bredene