104-Jarige Julius

104jarigeJulius 15 

Dinsdag werd Julius Claeys 104. Hij is meteen de oudste inwoner van onze gemeente Bredene. Samen met zijn familie smulde hij van een verjaardagstaart aan in het Woonzorgcentrum Jacky Maes.

Julius was getrouwd met zijn ondertussen overleden echtgenote Maria Lateste in 1938 en is vader van drie dochters Gilberte (70), Simonne (67) en Monique (65).

Verder de vier kleinkinderen Pascal, Stephane de twee zonen van Simonne die in Frankrijk wonen. Gilberte heeft ook twee kinderen Patrick en Marijke Vannieuwenhuyse. De vier achterkleinkinderen zijn Ambre, Lucas, Thomas en Nele.

In 1933 is bompa Julius beginnen werken in een ‘blekerij’, nadien kon hij als metser diender aan de slag om later in 1937 in de vismijn als ‘tong’ raper tot 1938 toen hij van de garde het bevelschrift kreeg met zijn mobilisatie voor de oorlog.

Julius is opgepakt als politiek gevangene in Oostenrijk en zat 3 maanden in Sibener waar hij de erkenning heeft gekregen als politiek gevangene om later 9 maanden naar Lissinck gedeporteerd te worden.

We spreken toen al in het jaar 1944. In de loop van mei 1945 was Julius ernstig ziek en heeft zijn huisdokter hem toen het leven gered. In de winter van datzelfde jaar begon hij opnieuw in de vismijn te werken als tong raper.

In 1977 ging Julius op welverdiende rustpensioen op 62-jarige leeftijd. Echter stilzitten was niet aan hem besteed en hield zich voornamelijk bezig in zijn moestuin.

Samen met zijn schoonzoon Roger heeft hij tal van verbouwingen gedaan maar ook bij de andere kinderen en kleinkinderen stond hij altijd paraat om één en andere werkje tot een goed einde te brengen.

Julius woont nog altijd thuis en is heel graag gezien bij de vele vrienden en buren want veel mensen om hem heen houden hem eeuwig jong. 

Van harte gefeliciteerd Jules!