Bredense sportprijzen

Sportprijs

Naar jaarlijkse traditie worden de Bredense sportprijzen uitgereikt tijdens een gezellige sportquizavond. De Platina Eend, de belangrijkste prijs voor een Bredense sporter, ging dit jaar naar zeilster Maité Carlier.

Het was haar vader die de prijs in ontvangst nam. De winnares is momenteel aan het deelnemen aan een wedstrijd. Een overzicht van de andere prijzen: Schaal voor sporttoewijding 2018: Ere-burgemeester Willy Vanhooren

Sportploeg in de kijker 2018: Turnkring Neptunus Sportambassadeurs 2019: Norbert Hallemeesch en Vic Wyns Belofte volle jongeren 2018: Lotte Verburgh (Skeeleren), Massimo Verleene (Skeeleren), Ranie Steen (Roeien), Ruth Vantomme (Schaken), Tjaro Spitaels (Voetbal), Brynn Quarin (Tennis), Jaan Peene (Boccia) en Bo Vanhecke (Acro).

Genomineerden voor de Platina Eend 2018: Marion Decrop (Jiu Jitsu), Matthieu Bonne (Duurlopen/Triathlon), Steven Molecot (Duurlopen), Wilfried Nyssen (Paardensport), Maité Carlier (Zeilen), Luk Van Canneyt (Fietsen), Marlon Colpaert (Roeien).

De winnaars van de quiz is kayakclub De waterratjes. In de foyer van het MEC Staf Versluys werd nog geklonken op het sportieve succes. Daar konden de aanwezigen hun inbreng geven voor het sportbeleid.

NieuwsBredene wenst alle winnaars proficiat! #BredeneSportievegemeente