nieuwsbredene

Voor je dagelijkse portie vers nieuws uit Bredene.

 
revuurtje


 

Bredene nodigt alle Oostendse carnavalsgroepen uit!

carnaval oostende

Het voorbije weekend werd de grote carnavalstoet en het feest in de tent te Oostende afgelast.

Door de rukwinden tot 110 kilometer per uur kon de veiligheid van de bezoekers en de deelnemers niet gegarandeerd kan worden.
Een serieuze tegenvaller voor de vele Oostendse carnavalsverenigingen die maanden bezig zijn met de organisatie van de carnavalstoet en nu alle inspanningen zien verloren gaan.

Het Bredens gemeentebestuur biedt nu echter, dit op voorstel van toerisme- en cultuurschepen Alain Lynneel, de mogelijkheid om deel te nemen aan de Bredense carnavalsstoet die dit jaar doorgaat op zaterdag 20 april.

De Bredense carnavalstoet is de voorbije jaren sterk gegroeid. Vorig jaar waren er meer dan 40 praalwagens met deelname van heel wat carnavalsverenigingen uit het binnenland en duizenden toeschouwers langs het parcours.

“De Oostendse carnavalgroepen die door de afgelasting van de stoet in Oostende nog op hun carnavalhonger zitten, zijn meer dan welkom in onze stoet”, aldus schepen Lynneel. Oostendse carnavalsgroepen die interesse hebben om deel te nemen aan de Bredense stoet kunnen contact nemen met het Bredens Carnaval Comité op het nummer 059 32 15 97.

Op de foto zie je verbroedering tussen Oostende en Bredene: v.l.n.r. het Hof Der Prinsen Oostende, Prins Spoese , Prinses Groote Oostende Lotje , Prins Knol Prins André , Prins Mouch ,Prins Macaroni , Prins De Dikken. Beneden v.l.n.r. van het Hof Der Prinsen Bredene: Prins Bandit, Prins Bibber, Prins Spekke Junior, Prins Schudder, Marc De Graszaaier, Prins Pipo, Prins Kliksje.

bono3
Bredenaars onthalen, nieuws brengen en ontspanning bieden
 

Weersverwachting
Bredene
Meer weer in Bredene

 

Bekijk alle albums in de rubriek <<fotoreportages>>