Verkeerscontrole in Bredene en De Haan

Verkeersactie

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie van Bredene/De Haan een verkeerscontrole. In Bredene op de Brugsesteenweg en in De Haan op de Nieuwe Steenweg en de Koninklijke Baan en werden 186 bestuurders gecontroleerd.

Daarvan legde één een positieve ademtest af. Hij mocht zijn rijbewijs voor zes uur inleveren. De man had bij het opmerken van de controle nog geprobeerd om rechtsomkeer te maken doch werd onderschept. Drie bestuurders bliezen ‘alarm’, waardoor ze hun rijbewijs voor drie uur zagen ingetrokken.

Verder werd een bromfietser zonder helm en met defecte lichtinstallatie geïntercepteerd. Bij nadere controle bleek hij ook nog eens niet over een rijbewijs te beschikken, het rijwiel niet ingeschreven en niet geldig verzekerd te zijn.

De bromfiets werd in beslag genomen en proces-verbaal werd opgemaakt. Een fietser werd beboet voor het rijden zonder achterlicht en een autobestuurder voor het inhalen over een volle witte lijn.

Verder werden nog zeven processen-verbaal van waarschuwing uitgereikt: drie wegens niet kunnen vertonen van geldige verzekering, één voor het niet kunnen vertonen van een geldig keuringsbewijs, 2 voor inbreuken op de taxireglementering en één voor een technische inbreuk.