Horizon educatief

Horizon

Klimaatsverandering is momenteel een ‘hot topic’ in de media. Horizon Educatief organiseerde onlangs een workshop over kustbescherming, kustveiligheid en overstromingsgevaar.

Veel belangstelling voor workshop rond kustbescherming, kustveiligheid en overstromingsgevaar

Elk jaar worden volgens Ruth Teerlynck meer klassen aangetrokken tot de workshop. “De workshop is ondertussen al aan zijn vijfde editie toe”, vertelt Ruth Teerlynck, coördinator van Horizon Educatief vzw. “Doordat elk jaar meer en meer klassen aangetrokken worden, wordt bewezen dat het een brandend actueel probleem is.

Voor deze workshop gaan we een stapje verder dan bij andere workshops. We werken met DOE-stations, waarbij DOE staat voor Doen, Ontdekken en Experimenteren. De leerlingen voeren in kleine groepjes experimenten uit die te maken hebben met kustbescherming, kustveiligheid en overstromingsgevaar.

Zo wordt er het effect van golven gesimuleerd op een gewoon strand en op een strand die opgespoten werd. Daarnaast bouwen ze zelf een strekdam en onderzoeken ze het effect van de bodem op waterdoorlatendheid. Ze werken zelfs een eigen evacuatieplan uit.”

Een week per jaar worden de DOE-stations opgesteld. De workshop voor dit jaar was al snel volzet, maar volgend jaar komt er een nieuwe kans.

Meer info via www.horizon-educatief.be. Op de foto herkennen we de leerlingen van het vijfde leerjaar VBS Duinen.

Tekst en foto: JRO